Amber Loves Design
Alle blogs
Inspiratie
DIY
Tips & tricks
Amber Loves Design
PinterestInstagram
Lunchen op z’n Zweeds
Inspiratie/Hotspots

Lunchen op z’n Zweeds

Leestijd2 min leestijd

Wat eten de Zweden eigenlijk? Culinaire barbaar als ik ben, dacht ik gelijk aan de Zweedse gehaktballen van de Ikea. Geef toe, jij dacht daar vast ook aan! Maar de Zweedse keuken heeft veel meer te bieden dan de bekende Köttbullar.

De eerste keer dat ik ergens wilde lunchen in Zweden kon ik nergens een sandwich vinden. De Zweden eten zowel voor de lunch als het avondeten een warme maaltijd: ze eten vis, wild, gehakt, worst, pasta, aardappel, vruchten enz.

Mijn oerhollandse broodje kaas bleek in Zweden not done te zijn.

Vroeg in de middag zitten alle restaurantjes gezellig vol, want het is gebruikelijk om buiten de deur te eten met collega’s of vrienden. Leuk! Aan deze lunchcultuur kan ik wel wennen.

Een hapje Zweedse cultuur

Ik kwam terecht bij het huiselijke en knusse familierestaurant Forsby Kvarn Kafé in Fjardhundra. Het voelde een beetje alsof ik bij vrienden kwam eten. Met een warme glimlach werd ik ontvangen door eigenaar Staffan Andersson en ik voelde me direct welkom. Als ik me dan toch onderdompel in de Zweedse cultuur, doet u me dan ook maar gelijk een typisch Zweeds gerecht!

Staffan schotelde me Gravad lax voor. Een typisch Scandinavisch gerecht van dungesneden rauwe, verse zalm met hovmästarsås of gravlaxsås, een zoetig sausje van mosterd, op een plakje brood. De radijsjes geven een lekkere bite aan het geheel en de dille (niet weg te denken uit de Zweedse keuken) en het schaafsel van mierikswortel maakten het lekker fris.

Wat een enorme smaakexplosie! Nee echt, ik ben er zo enthousiast over dat ik het thuis ook nog een aantal keer gemaakt heb. Als ik mijn ogen sluit terwijl ik een flinke hap neem, waan ik me weer even bij de familie Andersson thuis.

Na mijn lunchervaringen in Zweden, wil ik niet meer terug naar mijn broodje kaas!

Je hebt talloze hotspots in de stad Stockholm waar je heerlijk kunt lunchen, maar het platteland is ook écht de moeite waard!

www.forsbykvarnkafe.se

Wil je meer lezen over hotspots?

Laat een bericht achter

Je e-mailadres wordt niet getoond.

Gerelateerde posts

Inspiratie/Make-overs

Slaapkamer make-over: van donker nachtblauw tot zonnig crème

Leestijd2 min leestijd

Inspiratie/Kleur

5 waanzinnige kleurencombinaties met beige als hoofdkleur

Leestijd4 min leestijd

Inspiratie/Kleur

Deze 4 herfstkleuren brengen warmte en knusheid in je huis

Leestijd2 min leestijd

Volgende blogpost

Inspiratie/Kleur

Mooi geel is niet lelijkLeestijd2 min leestijd

Populaire blogposts

Meubels

Reveal: mijn nieuwe modulaire Scandinavische bank

Meubels

Maak in 5 stappen zelf een zwevend bureau

Upcycle

DIY Ivar IKEA hack: van massaproduct tot meubel op maat

Kleur

Bakery Brown: naturel tint voor een warme & knusse woonkamer

Verbouwen

Checklist voor het kopen van een oud huis