Amber Loves Design
Alle blogs
Inspiratie
DIY
Tips & tricks
Amber Loves Design
PinterestInstagram
modulaire bank van 4x6 sofa in de kleur lichtgrijs
Inspiratie/Meubels

Reveal: mijn nieuwe modulaire Scandinavische bank

Leestijd3 min leestijd

Een bank is waarschijnlijk het grootste én duurste meubel in je woonkamer. En vanwege z’n grootte is het ook nog eens een groot stijlelement. Een nieuwe uitzoeken is dus niet niks. Ik ben er maanden mee bezig geweest, maar nu laat ik je mijn nieuwste aanwinst zien!

Voor en na

Voordat ik je meer vertel over mijn nieuwste aanwinst, val ik meteen met de deur in huis met de 'voor en na' foto. Zo gaaf om te zien dat de zitkamer zo'n andere sfeer heeft. De bank is precies wat ik voor ogen had: ik ben dolgelukkig met dit nieuwe exemplaar!

Qua styling heb ik gekozen voor warme herfstkleuren. Nu nog een mooi nieuw kleed en nieuwe salontafel. Altijd goed om wat te wensen over te houden ;)

Maar goed, nu vertel ik je graag hoe ik aan deze beauty ben gekomen.

Winkel in, winkel uit

Je kunt wel zeggen dat ik de tijd heb genomen om mijn nieuwe bank te vinden :) In het begin wist ik nog niet precies wat voor stijl bank ik zocht. Daarom heb ik inspiratie opgedaan in winkels. Van potentiële kandidaten maakte ik foto's zodat ik het thuis kon bespreken.

Tim ging gezellig mee naar de winkels met het grootste aanbod. Zo konden we goed ontdekken wat voor banken we beiden lekker vonden zitten. Die bezoekjes vond ik echt een feestje!

Bezoek een winkel waar ze veel verschillende banken hebben staan, zodat je kunt ontdekken wat voor bank je goed vind zitten.

Winkels die ik heb bezocht:

 • Eijerkamp in Veenendaal

 • Loods5 in Zaandam

 • Montel in Cruquius

 • Trendhopper in Cruquius

 • Zitmaxx in Ter Aar

 • 4x6 SOFA in Naarden

Voordat we op pad gingen, hadden we deze shortlist gemaak van winkels. Ja mensen, dit is al de shortlist haha.

Ik ben het type dat het liefste eerst het hele aanbod ziet voordat ik een knoop doorhak.

Als je op zoek gaat naar een nieuwe bank, zou ik ook zeker hier een kijkje nemen:

 • By Sidde in Eerbeek en Leerdam

 • Skylerstore in Leiden

Wensenlijstje voor de nieuwe bank

Samen met Tim had ik een duidelijke wensenlijst samengesteld. Het maakte de zoektocht gerichter en makkelijker. Helemaal zodra we voor ogen hadden welke stijl de bank moest hebben.

 • 3,5 zits bank die max. 3 meter breed is

 • Chaise longue

 • Zitcomfort: medium hard/zacht

 • Rechtop zitten, maar ook languit kunnen liggen

 • Modulaire ‘blokkendoos’ bank met een open zijkant om de zithoek niet af te sluiten

 • Strakke look met Scandinavische lijnen

 • Lichte, neutrale kleur

Hou mijn blog in de gaten. Binnenkort komt er een blog online met super veel tips over hoe jij de ideale bank kunt kiezen.

Het laatste puzzelstukje

Als laatste bezochten we de loods van 4x6 sofa in Naarden. Zodra ik over de drempel stapte en wat modellen zag staan, dacht ik al ‘hier gaan we slagen’.

Mijn oog viel eerst op model X3 op pootjes, maar die bleek na het puzzelen met de verschillende onderdelen niet te passen bij ons in de woonkamer (yep, size matters!). De X6 was ik al vaker tegen gekomen op Instagram en vond ik lekkerder zitten dan ik had gedacht.

Dankzij de grote puzzelruimte met de verschillende modules van de X6 bank konden we de knoop doorhakken.

Het is de module B geworden in de kleur #9 Beige Melange. Het grote voordeel: het is een voorraadmodel en werd al binnen 2 weken geleverd!

Een week na levering kreeg ik Corona, dus je begrijpt dat de timing niet beter kon. Ik heb twee weken helemaal voor pampus gelegen op de nieuwe bank!

He's got the looks

Wat me aanspreekt in de bank zijn de strakke lijnen. Het is een beetje een blokkendoos, maar omdat de leuning laag is komt het niet massief over. Omdat ik niet altijd onderuitgezakt op de bank wil zitten, heb ik 3 kussens mee besteld.

 • Twee hoge rugkussens om lekker rechtop te kunnen zitten. Ze zijn verkrijgbaar in 24 verschillende stoffen. Je kunt dus lekker mixen en matchen. Ik koos ervoor om het in dezelfde stof te doen als de bank, zodat het rustig is.

 • Ik heb ook één wit kussen besteld voor de ultieme chill modus. Het is een kussen dat je als leuning kunt gebruiken, maar ik leg het op de achterleuning zodat ik mijn hoofd erop kan leggen. Het is de witte teddy stof zodat het lekker zacht is.

Tegenwoordig zie je veel banken met ronde vormen. Prachtig vind ik dat! Deze bank is hoekig, maar heeft wel een afgeronde leuning. Dat maakt 'm nét even anders.

De zijkant heeft geen leuning en daardoor heeft het een uitnodigende en open uitstraling. Precies wat deze smalle woonkamer nodig heeft.

Dat was ook een grote wens toen we op zoek gingen. Dankzij de open zijkant wordt het zitgedeelte meer bij de haard getrokken.

Beige Melange stof

De modellen van 4x6 sofa zijn verkrijgbaar in 24 kleuren. Ik koos uiteindelijk voor de Beige Melange. Er zitten meerdere kleurtonen in de stof en dat maakt 'm niet te effen. De boucle stof was ook een optie, maar deze melange zat een stuk zachter en comfortabeler vond ik. Deze warme lichtgrijze stof is een allemans vriend. Het past echt overal bij. Ik heb nu al zin om mijn muur een nieuw kleurtje te geven voor een hele nieuwe look.

Vraag om een staaltje zodat je thuis in alle rust kunt bekijken welke stof/kleur het beste staat. Bekijk de staal met ochtend-, middag-, en avondlicht.

Leuk weetje over X6

De naam van de bank - X6 - brengt mij terug naar vroegere tijden. Ik heb namelijk járen geleden in een meidengroep gezeten die X6 heette, haha. We deden als 6 vriendinnen voor de grap mee aan X Factor en werden daar gewoon 3e! Het was echt een fantastische tijd. We hebben veel optredens gedaan; bij de radio, Bevrijdingspop in Haarlem, EO Jongerendag, een kerstshow met groot orkest, Walibi, jamsessies, feesttenten en cafés.

Ik ben benieuwd wat jullie van mijn nieuwe aanwinst vinden, laat je een berichtje achter?

Nu ga ik met een grote glimlach languit op de bank liggen, herinneringen ophalen van de goeie ouwe X6 tijd!

Wil je meer lezen over meubels?

Reacties

Toon alle comments (1) »
Gravatar for myrnagreuter@msn.com
Myrna11 januari 2023

Welke kleur heb je gebruikt voor op de muren 😍

Gravatar for amberlovesdesign@gmail.com
Amber13 februari 2023

Achter de bank zit de kleur Bakery Brown en achter de televisie Urban Taupe van Flexa.

Laat een bericht achter

Je e-mailadres wordt niet getoond.

Gerelateerde posts

Inspiratie/Make-overs

Slaapkamer make-over: van donker nachtblauw tot zonnig crème

Leestijd2 min leestijd

Inspiratie/Kleur

5 waanzinnige kleurencombinaties met beige als hoofdkleur

Leestijd4 min leestijd

Inspiratie/Kleur

Deze 4 herfstkleuren brengen warmte en knusheid in je huis

Leestijd2 min leestijd

Volgende blogpost

Tips & Tricks/Inrichten

Hoe kies je het juiste dressoir? Ik geef je 5 tips die mij hebben geholpenLeestijd2 min leestijd

Populaire blogposts

Meubels

Reveal: mijn nieuwe modulaire Scandinavische bank

Meubels

Maak in 5 stappen zelf een zwevend bureau

Upcycle

DIY Ivar IKEA hack: van massaproduct tot meubel op maat

Kleur

Bakery Brown: naturel tint voor een warme & knusse woonkamer

Verbouwen

Checklist voor het kopen van een oud huis