Amber Loves Design
Alle blogs
Inspiratie
DIY
Tips & tricks
Amber Loves Design
PinterestInstagram
Hoe kies je het juiste dressoir? Ik geef je 5 tips die mij hebben geholpen
Tips & Tricks/Inrichten

Hoe kies je het juiste dressoir? Ik geef je 5 tips die mij hebben geholpen

Leestijd2 min leestijd

Ben je op zoek naar een nieuw dressoir? Dan kan het best lastig zijn om te bepalen welk model het beste bij jouw wensen past. Ik heb zelf net een nieuwe gekocht en geef je tips om je op weg te helpen bij het kiezen van het juiste dressoir.

Een dressoir is een belangrijk meubelstuk. Het dient vaak niet alleen als opbergruimte, maar kan ook een stijlvolle aanvulling zijn op je interieur.

Er zijn verschillende soorten dressoirs om uit te kiezen, zoals een hoog dressoir met deuren, een laag dressoir met lades of een open dressoir met planken. Daarom is het belangrijk om te beginnen met je wensen; Hoe ga je het dressoir gebruiken en welke stijl moet het hebben? Maar ook praktisch; Wat is het formaat van de ruimte en wat is je budget?

#1 Bekijk de stijl die je zoekt

Omdat het dressoir vaak een groot meubelstuk is in de ruimte trap ik af met deze eerste tip. Kies een stijl die past bij de rest van je interieur en die aansluit bij je persoonlijke smaak. Er zijn zoveel verschillende stijlen dressoirs beschikbaar, van moderne glazen exemplaren tot klassieke houten dressoirs.

Ga niet teveel mee in trends, maar denk aan wat je over een tijdje nog steeds mooi vind. Als het goed is gaat dit meubelstuk lang mee.

Op dit moment zie je veel meubels met ronde afwerking. Ik vind het prachtig! Maar ik ken mezelf en strakke lijnen blijf ik altijd mooi vinden. Daarom koos ik uiteindelijk toch voor een Scandinavisch model met strakke lijnen.

Als je het dressoir wil laten opgaan in het interieur kies dan voor dezelfde kleurtinten en vormen. Of ga juist voor een statement piece met een uniek design zodat het meer opvalt.

Shoppen/Meubels

12x de mooiste, licht houten dressoirs van dit moment

#2 Overweeg de grootte van je ruimte

Het is belangrijk om een dressoir te kiezen dat past bij de grootte van je ruimte. Een groot, opvallend dressoir kan een statement maken in een grote woonkamer, terwijl een kleiner, minimalistisch dressoir beter geschikt is voor een kleinere ruimte.

Bij een kleine ruimte kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om een model te kiezen met een schuifdeur. Dan neemt het veel minder ruimte in.

Kies in een kleine ruimte voor een model met deuren en weinig poespas zodat het rust uitstraalt en eventuele kabels en troepjes uit het zicht zijn.

#3 Wat is de opslagbehoefte

Bedenk hóéveel spullen en wát voor type spullen je wilt opbergen in het dressoir en kies een model dat daarbij aansluit. Zo komen mooie, persoonlijke items beter tot hun recht in open opbergvakken en kun je knutselspullen beter opbergen in lades.

Foto: Westwing

Een multifunctioneel dressoir

Daarnaast kun je overwegen hoe je het dressoir wilt gebruiken. Is het alleen bedoelt voor opbergruimte of dient het ook als extra aanrecht of bar? Als je het dressoir voor meerdere doeleinden wilt gebruiken, is het verstandig om te kiezen voor een dressoir met een glazen of marmeren blad, zodat het gemakkelijk te reinigen is.

#4 Let op de kwaliteit

Wil je dat het dressoir lang mee gaat, dan is het belangrijk om te zoeken naar een dressoir dat gemaakt is van hoogwaardige materialen en goed is afgewerkt. Dat is een stuk duurzamer!

Zoek naar dressoirs met goede beoordelingen en lees de specificaties om er zeker van te zijn dat je een kwalitatief hoogwaardig product koopt.

#5 Bepaal je budget

Last but not least: budget. Er zijn dressoirs in alle soorten en maten te vinden, dus er is altijd wel een optie die binnen jouw budget past. Maar houd er wel rekening mee dat je misschien iets meer moet uitgeven aan een kwalitatief beter dressoir dat langer mee zal gaan.

Heb je een dressoir op het oog maar valt het net niet binnen je prijsklasse? Hou dan aanbiedingen of kortingen in de gaten. Met een beetje geluk en geduld kan je misschien tóch dat favoriete dressoir bemachtigen.

Door de tijd te nemen om de juiste keuze te maken, kun je een dressoir kiezen dat niet alleen praktisch is, maar ook aansluit bij je persoonlijke stijl en de sfeer van je woonkamer.

Ik ben elke dag nog blij met mijn dressoir! Uiteindelijk heb ik gekozen voor dressoir 'Hide' van By Fonq. En dit was mijn shortlist 👇

My faves

Veel plezier en succes bij het zoeken naar het juiste dressoir!

Wil je meer lezen over inrichten?

Laat een bericht achter

Je e-mailadres wordt niet getoond.

Gerelateerde posts

Tips & Tricks/Styling

Neutrale babykamer gestyled met knuffelbare dieren

Leestijd2 min leestijd

Tips & Tricks/Styling

Spice up your beige: 4 tips om te voorkomen dat je beige interieur saai wordt

Leestijd2 min leestijd

Inspiratie/Kleur

Deze 4 herfstkleuren brengen warmte en knusheid in je huis

Leestijd2 min leestijd

Volgende blogpost

Shoppen/Shoppen

In de spotlight: 8x de mooiste tafellampen



Leestijd1 min leestijd

Populaire blogposts

Meubels

Reveal: mijn nieuwe modulaire Scandinavische bank

Meubels

Maak in 5 stappen zelf een zwevend bureau

Upcycle

DIY Ivar IKEA hack: van massaproduct tot meubel op maat

Kleur

Bakery Brown: naturel tint voor een warme & knusse woonkamer

Verbouwen

Checklist voor het kopen van een oud huis