Amber Loves Design
Alle blogs
Inspiratie
DIY
Tips & tricks
Amber Loves Design
PinterestInstagram
Spice up your beige: 4 tips om te voorkomen dat je beige interieur saai wordt
Tips & Tricks/Styling

Spice up your beige: 4 tips om te voorkomen dat je beige interieur saai wordt

Leestijd2 min leestijd

Beige interieurs hebben de reputatie om saai en voorspelbaar te zijn. Maar dat hoeft niet zo te zijn! In deze blogpost geef ik je 4 tips om 'boring beige' te voorkomen.

Ik snap het wel dat sommige mensen beige saai kunnen vinden. Maar dan denk ik toch echt dat het niet goed toegepast is. Natuurlijk, smaken verschillen, maar een 'plat' interieur zonder spanning is ook saai. Daarom is het belangrijk om te weten hoe je beige kunt toepassen in je huis. Met deze tips creëer je een rustige interieur dat zeker niet saai is.

#1 Pas diverse nuances toe

Eén van de belangrijkste manieren om een beige interieur interessanter te maken, is door verschillende tinten toe te passen. Beige bestaat uit meerdere typen kleuren (koele of warme ondertoon) en die zijn weer in verschillende tinten te verkrijgen.

Door te werken met verschillende tinten beige, ontstaat er diepte in je interieur.

Schilder bijvoorbeeld drie wanden in een lichte beige tint en maak de vierde muur een tint donkerder. Dan ontstaat er al meer spanning.

Probeer bijvoorbeeld een zachte, crèmekleurige muur te combineren met donkerder beige meubels en accessoires voor een verfijnde, rustgevende uitstraling.

#2 Voeg texturen toe

Het toevoegen van texturen is denk ik de grootste manier om 'boring beige' te voorkomen. Het gebruik van zachte, fluwelen of hoogpolige stoffen kan een gevoel van luxe en comfort creëren, terwijl het gebruik van ruwe, natuurlijke materialen zoals hout of steen een natuurlijke, rustieke uitstraling geven. Het type textuur dat je kiest, brengt dus ook een bepaalde uitstraling met zich mee.

Het combineren van verschillende texturen geeft contrast en diepte en maakt het beige interieur afwisselend.

#3 Vergroot het kleurenpalet

Je kunt je interieur all-beige inrichten, maar je kunt het ook wat interessanter maken door een andere neutrale tint toe te voegen. Crème, grijs of zwart zijn geweldige kleuren om toe te voegen omdat ze het rustige karakter van de kleur beige versterken.

Kies bijvoorbeeld voor zwarte accenten, zoals een zwarte lamp of zwart-witte kunstwerken, om visueel contrast toe te voegen. En wees niet bang om ook wat kleur of patronen toe te voegen.

Denk aan okergeel, mosgroen, diepblauw, terracotta of nude roze. Dit brengt niet alleen wat leven in de brouwerij, maar het zorgt ook voor een unieke touch.

Beige is een neutrale kleur en dat betekent dat het een geweldige achtergrond vormt voor andere accentkleuren.

Je kunt kleur toevoegen door een accentmuur te schilderen, maar je kunt het ook toepassen in accessoires zoals een plaid, kussen of vaas.

#4 Voeg accessoires toe

It's all in the details! Beige interieurs kunnen saai lijken omdat het ontbreekt aan interessante details en eyecatchers. Voeg dus een paar opvallende accessoires toe, zoals een grote spiegel of een aantal boeken op een boekenplank of maak je eigen 3D kunstwerk!

Je kunt kiezen voor accessoires in neutrale kleuren te kiezen, maar een uitgesproken kleuraccent zoals blauw of okergeel kan ook leuk zijn! Omdat beige zo'n fijne basis vormt, kun je ook proberen om patronen toevoegen. Kies voor een zwart wit gestreepte vaas, een blauw geblokt kussen of een vloerkleed met een print.

Zet een aantal accessoires van verschillende hoogten en materialen gegroepeerd bij elkaar, zodat het niet te druk wordt.

Je ziet dus dat een beige interieur echt niet saai hoeft te zijn. Ik hoop dat je geïnspireerd bent geraakt om meer diepte aan te brengen in je interieur :)

Cover foto: Xooon | Overige foto's: Amber loves Design x Midjourney AI

Wil je meer lezen over styling?

Laat een bericht achter

Je e-mailadres wordt niet getoond.

Gerelateerde posts

Tips & Tricks/Styling

Neutrale babykamer gestyled met knuffelbare dieren

Leestijd2 min leestijd

Tips & Tricks/Inrichten

Hoe kies je het juiste dressoir? Ik geef je 5 tips die mij hebben geholpen

Leestijd2 min leestijd

Inspiratie/Kleur

Deze 4 herfstkleuren brengen warmte en knusheid in je huis

Leestijd2 min leestijd

Volgende blogpost

Inspiratie/Kleur

5 waanzinnige kleurencombinaties met beige als hoofdkleurLeestijd4 min leestijd

Populaire blogposts

Meubels

Reveal: mijn nieuwe modulaire Scandinavische bank

Meubels

Maak in 5 stappen zelf een zwevend bureau

Upcycle

DIY Ivar IKEA hack: van massaproduct tot meubel op maat

Kleur

Bakery Brown: naturel tint voor een warme & knusse woonkamer

Verbouwen

Checklist voor het kopen van een oud huis