Amber Loves Design
Alle blogs
Inspiratie
DIY
Tips & tricks
Amber Loves Design
PinterestInstagram
Een gezellige kersttafel met spullen die je al hebt
Tips & Tricks/Styling

Een gezellige kersttafel met spullen die je al hebt

Leestijd1 min leestijd

Kerst staat alweer voor de deur! Het belooft een sobere kerst te worden, maar sober hoeft zeker niet saai te zijn! Nog geen tijd of zin gehad om na te denken over de tafeldecoratie? Of is je favoriete winkel dicht? Geen paniek, met deze simpele tips tover je binnen no time, mét de spullen die je al hebt, een gezellige kersttafel uit de hoge hoed.

Normaal gesproken zou ik flink uitpakken wanneer ik het kerstdiner regel. Ik haal bloemen bij de bloemist, een nieuw tafelkleed en/of servies, nieuwe lintjes voor de servetten etc. Maar dit jaar zit dat er niet in, omdat veel winkels dicht zijn. Hoe maak ik het dan toch speciaal? Dat vond ik een leuke uitdaging en dus dekte ik de tafel met spullen die ik al in huis had. Misschien heb jij er ook wat aan 🙂

Back to the basics

De basis voor een mooie tafel is wat mij betreft het tafelkleed, servies en het glaswerk. Dit heb ik allemaal in huis en jij vast ook. Ik heb een tafelkleed met een dessin en dit tafelkleed dat heel basic is. Wanneer je een tafelkleed met een dessin gebruikt, heb je minder decoratie nodig, anders wordt het snel te druk. Ik vond het juist leuk om meer met de decoratie te doen. Heb je geen tafelkleed? No worries, een tafelkleed is absoluut geen must.

Kerstballen voor de ultieme kerstsfeer

Pluk een paar kerstballen uit de boom en leg ze hier en daar op tafel. Heb je glitterballen? Leg deze dan naast een kaarsje, dan wordt het extra feestelijk. Het is leuk om af te wisselen met verschillende kleuren en groottes.

Droogbloemen zijn altijd een goed idee

Droogbloemen zijn al een tijdje erg populair en ik gok dat jij het ook in huis hebt?! Ik heb ze dit jaar in de boom gestoken en ook op tafel gelegd. Ik koos voor de gele mimosa omdat het goed matched bij de gele en goude kerstballen. De groene takjes vind ik goed werken als contrast.

Cadeaulint om de servetten

Een paar jaar terug heb ik zelf de servetten gemaakt. Sindsdien gebruik ik ze haast elk jaar! Ik versier ze altijd met bloemen en mooie linten. Dit jaar heb ik geen linten kunnen kopen dus werd het cadeaulint van papier. Werkt prima! De mini kerstbal maakt het net even leuker.

Lichtsnoer als sfeerverlichting

Kerstversiering heb je vast wel in huis, toch? Drapeer het over het midden van de tafel zodat je naast de kaarsen extra sfeerlicht hebt. Ik heb van die hele fijne en dunne snoertjes op batterijen. Heb je die niet in huis? Dan zou ik ze aanschaffen zodra het weer kan! Ik vind ze ideaal en heel sfeervol :)

Uiteindelijk is deze kersttafel niet heel ingewikkeld. Het was al binnen tien minuten gedekt! En dat is juist fijn, zo kun je je aandacht vooral besteden aan je tafelgenoot of het koken!

Fijne kerstdagen!

Wil je meer lezen over styling?

Laat een bericht achter

Je e-mailadres wordt niet getoond.

Gerelateerde posts

Tips & Tricks/Styling

Neutrale babykamer gestyled met knuffelbare dieren

Leestijd2 min leestijd

Tips & Tricks/Styling

Spice up your beige: 4 tips om te voorkomen dat je beige interieur saai wordt

Leestijd2 min leestijd

Inspiratie/Kleur

Deze 4 herfstkleuren brengen warmte en knusheid in je huis

Leestijd2 min leestijd

Volgende blogpost

DIY/Inrichten

Zelf een zwart kledingrek maken: piece of cake!Leestijd3 min leestijd

Populaire blogposts

Meubels

Reveal: mijn nieuwe modulaire Scandinavische bank

Meubels

Maak in 5 stappen zelf een zwevend bureau

Upcycle

DIY Ivar IKEA hack: van massaproduct tot meubel op maat

Kleur

Bakery Brown: naturel tint voor een warme & knusse woonkamer

Verbouwen

Checklist voor het kopen van een oud huis