Amber Loves Design
Alle blogs
Inspiratie
DIY
Tips & tricks
Amber Loves Design
PinterestInstagram
Zelf een zwart kledingrek maken: piece of cake!
DIY/Inrichten

Zelf een zwart kledingrek maken: piece of cake!

Leestijd3 min leestijd

Een tijdje geleden gaf ik mijn slaapkamer een flinke makeover: van witter-dan-wit naar diep-donkerblauw. Omdat mijn zelfgemaakte houten kledingrek daar qua stijl niet meer bij paste, gaf ik ook mijn kledingrek een update. Super simpel én lekker goedkoop!

Voor en na

Ik val meteen met de deur in huis met de voor en na foto's. Dat vind ik altijd zo leuk! Moet je nou kijken wat een groots effect kleur heeft. Echt twee totaal verschillende slaapkamers om te zien. Allebei vind ik het trouwens mooi hoor, maar soms wil je gewoon even wat anders 🙂

Hoe ik het heb aangepakt

De basis was er natuurlijk al omdat ik eerder de bevestigingspunten voor het houten kledingrek gemaakt heb. Dus deze klus was een piece of cake! Ik vertel je stap voor stap hoe ik het heb aangepakt.

Ben je benieuwd hoe je de bevestiging aan het plafond maakt? Bekijk dan de post met de DIY van het houten kledingrek.

DIY/Upcycle

Kledingrek zelf maken: easy-peasy!

Wat je nodig hebt

 • Pluggen
 • IJzeren oogjes
 • Strijkijzer snoer: +/- 5m, afhankelijk van hoe hoog je plafond is en hoe hoog je je rek wil maken
 • Zwarte steigerbuis: dik genoeg zodat de kledinghaakjes er goed omheen vallen
 • Accuboor: om gaten te maken in het plafond
 • IJzer boor: om de gaten te maken in de steiger buis
 • Schuurpapier: om de scherpe randjes te verwijderen na het boren

Hoe te bevestigen

Er zijn verschillende manieren om het snoer te bevestigen. Je kunt het snoer opsplitsen zodat je aan de linker en rechter kant een eigen bevestiging hebt. Of zoals ik heb gedaan: je kunt het snoer door laten lopen over het plafond.

Het voordeel daarvan is dat het extra stevig is en dus meer gewicht kan hebben. Zoals je ziet zit er een kleine knik in het snoer omdat er een balk zit, maar ik vind het niet zo storend (en ik had geen zin om moeilijk te doen 😛).

 1. Meet uit waar de bevestiging aan het plafond komt, boor de gaten, duw de pluggen in het plafond en draai de oogjes erin: hier kun je meer lezen over de bevestiging aan het plafond
 2. Neem de afstand tussen de oogjes op het plafond over op de steigerbuis en teken vanuit het midden af
 3. Boor met een ijzerboor de gaten in de steigerbuis (klem de buis stevig vast)
 4. Schuur de overtollige scherpe randjes van de buis af (pas op voor je vingers!)
 5. Rijg het snoer door de oogjes aan het plafond
 6. Steek het snoer door de gaten, duw de buis even omhoog zodat je een stevige knoop in het snoer kunt leggen: door de tegendruk van de buis zal de knoop niet losraken
 7. Leg een waterpas op de stijgerbuis en hang de buis recht
 8. Kledinghaken erom en klaar!

Je kunt ook de steigerbuis op maat zagen en even breed maken als de bevestiging aan het plafond. Dat is ook mooi strak. Ik heb er bewust voor gekozen om de buis wat uit te laten steken, zo kan ik ook makkelijk sjaals, tassen e.d. daaraan ophangen.

Ik ben super blij met de nieuwe look van het kledingrek! Wat vind jij ervan?

Wil je meer lezen over inrichten?

Laat een bericht achter

Je e-mailadres wordt niet getoond.

Gerelateerde posts

DIY/Meubels

Maak zelf een sidetable in 7 stappen

Leestijd3 min leestijd

DIY/Accessoires

Mijn avontuur in de wereld van keramiek: cursus pottenbakken

Leestijd2 min leestijd

DIY/Kerst

Maak je eigen minimalistische kerstdorp met droogklei en hout

Leestijd3 min leestijd

Volgende blogpost

Tips & Tricks/Lifestyle

7 tips om de lockdown sleur te doorbrekenLeestijd2 min leestijd

Populaire blogposts

Meubels

Reveal: mijn nieuwe modulaire Scandinavische bank

Meubels

Maak in 5 stappen zelf een zwevend bureau

Upcycle

DIY Ivar IKEA hack: van massaproduct tot meubel op maat

Kleur

Bakery Brown: naturel tint voor een warme & knusse woonkamer

Verbouwen

Checklist voor het kopen van een oud huis