Amber Loves Design
Alle blogs
Inspiratie
DIY
Tips & tricks
Amber Loves Design
PinterestInstagram
Slaapkamer make-over: van donker nachtblauw tot zonnig crème
Inspiratie/Make-overs

Slaapkamer make-over: van donker nachtblauw tot zonnig crème

Leestijd2 min leestijd

Mijn slaapkamer ging van diep donkerblauw naar rustgevend lichtzacht crème geel. Deze make-over heeft niet alleen de muren veranderd, maar de hele sfeer van de slaapkamer. Kijk je mee naar de de kracht van kleur?

Moodboard voor de slaapkamer make-over

De slaapkamer had een donkere, hotelchique sfeer. Het was een gedurfde keuze, waar ik veel plezier van heb gehad. Maar het was tijd voor om de kamer in een nieuw jasje te steken :)

In de nieuwe slaapkamer wilde ik een lichte, rustgevende, serene sfeer creëren met aardse tinten en natuurlijke materialen. Om een goed beeld te krijgen van het totaalplaatje en als hulpmiddel om keuzes te maken, heb ik een moodboard gemaakt.

Kleurinspiratie met de MY Color app

Om een mooi kleurenpalet te kiezen dat aansluit bij het moodboard, heb ik een foto ter inspiratie gebruikt. Via de MY Color app upload je gemakkelijk een inspiratiefoto. Met de color dropper kies je welke kleur op de foto je mooi vind, de app kiest een kleur uit de Histor kleuren die het meest in de buurt komt. Je kunt de kleuren opslaan en eenvoudig je eigen kleurenpalet samenstellen.

De 60 / 30 / 10 regel

Om rust en eenheid te creëeren in je interieur 
kun je de 60-30-10 regel aanhouden.

60% als hoofdkleur, 30% nuancekleur en 10% accentkleur. Met deze verdeling complimenteren kleuren elkaar in plaats van met elkaar te concurreren. En je voorkomt dat het een chaos van kleuren wordt.

In de MY Color app kun je de kleuren bij elkaar plaatsen om te zien of ze bij elkaar matchen. Maar digitaal kleuren uitzoeken raad ik af. De kleuren komen nooit overeen met het beeldscherm. Ik zou vooral gebruik maken van plakstalen of verftesters. Niet alle kleuren zijn verkrijgbaar als plakstaal, maar dan kun je bij de bouwmarkt of online een testpotje bestellen.

Wanneer er geen plakstaal beschikbaar is van de kleur die ik op het oog heb, haal ik een testpotje. Ik breng de verf aan op dik papier, zodat ik mijn eigen 'kleurkaart' heb. Zo kan ik de kleur overal mee naar toe nemen!

Before & After de make-over

Na het maken van het plan en het kiezen van de juiste kleuren was het tijd om aan de slag te gaan! Het plafond en de wanden kregen de kleur Seriously Sand, de plinten, kozijnen en de deur de kleur Best Beige en als een toefje kleur schilderde ik de tafeltjes naast het bed in de kleur Prairie Fire. Allemaal kleuren uit de Histor collectie.

Shop mijn slaapkamer

Het is echt een enorm verschil! Ik vind het heel leuk om te zien dat kleur een ruimte totaal kan veranderen. Natuurlijk zijn er nog veel andere dingen verandert, maar de kleur maakt het grootste verschil. Wat vind jij van de make-over?

Wil je meer lezen over make-overs?

Laat een bericht achter

Je e-mailadres wordt niet getoond.

Gerelateerde posts

Inspiratie/Kleur

5 waanzinnige kleurencombinaties met beige als hoofdkleur

Leestijd4 min leestijd

Tips & Tricks/Styling

Spice up your beige: 4 tips om te voorkomen dat je beige interieur saai wordt

Leestijd2 min leestijd

Inspiratie/Kleur

Deze 4 herfstkleuren brengen warmte en knusheid in je huis

Leestijd2 min leestijd

Populaire blogposts

Meubels

Reveal: mijn nieuwe modulaire Scandinavische bank

Meubels

Maak in 5 stappen zelf een zwevend bureau

Upcycle

DIY Ivar IKEA hack: van massaproduct tot meubel op maat

Kleur

Bakery Brown: naturel tint voor een warme & knusse woonkamer

Verbouwen

Checklist voor het kopen van een oud huis