Amber Loves Design
Alle blogs
Inspiratie
DIY
Tips & tricks
Amber Loves Design
PinterestInstagram
Van kurkenkamer tot badkamer
Inspiratie/Make-overs

Van kurkenkamer tot badkamer

Leestijd3 min leestijd

Een kurken wand waar je spulletjes aan kunt hangen vind ik heel leuk. Maar om nou alles van kurk te maken? We hebben de ruimte een nieuwe functie en een frisse update gegeven, je herkent het niet meer terug!

Toen ik deze ruimte zag bij de bezichtiging van het huis, zag ik mezelf al helemaal languit in bad liggen. Je moet het kurk even wegdenken en de mogelijkheden zien!

Het vinden van de juiste stijl

Ik hou ervan als een badkamer een frisse, lichte uitstraling heeft. Het geeft voor mij hetzelfde effect als krakende, schone, witte lakens. Heerlijk! Een hotelgevoel.

Anyway, natuurlijke lichte tinten en een toefje warmte door het gebruik van hout was het idee. Alleen op de plekken waar veel water wordt gebruikt, wilde ik tegels zodat het niet zo badkamer-achtig aanvoelt.

De indeling maken

Onze badkamer is smal en langwerpig van vorm en ik heb flink gepuzzeld met de indeling om de ruimte optimaal te benutten én ruimtelijk te laten lijken. Omdat het zo langwerpig is, leek het me goed om de lengte te benadrukken. Alle elementen langs de wand zodat het pad naar het raam vrijblijft, dit maakt de ruimte open en licht.

Ik heb naar het licht toe ontworpen: alles in de lengte. De douche, het bad, de spiegel en het wastafelmeubel. Zelfs de tegels zijn allemaal langgerekt!

Ontwerp van de wastafel

We hebben zelf een meubel ontworpen en laten maken zodat het precies afgestemd is op de ruimte. Het is helemaal niet veel duurder dan een standaard exemplaar, dat viel me nog mee. Je moet alleen wel een beetje kunnen visualiseren of met een meubelmaker samenwerken die met je meedenkt.

Het wastafel meubel is net zo lang als het bad gemaakt zodat ze precies tegenover elkaar passen. Omdat het bad best een blok vormt tot de grond, heb ik het meubel zwevend en luchtig gehouden. Ik heb getwijfeld over een dubbele wasbak, maar heb toch liever ruimte naast de wasbak om spulletjes op neer te kunnen zetten. Ook heel handig als ik mijn make-up of haar aan het doen ben. Valt het niet steeds in de wasbak.

De grote spiegel maakt de ruimte optisch groter. Ook reflecteert het licht erin, waardoor het lichter oogt. In de ruimte la is genoeg ruimte voor toiletartikelen.

Lijnenspel

De tegels zijn verzonken in het stukwerk waardoor de materialen overlopen in één vloeiende lijn. De bevestiging van de glazen wand van de douche zit – net als de kubus spots in het plafond – ook in het stukwerk verwerkt.

Door dit simpele lijnenspel heb ik geprobeerd rust te creëren.

Rechthoekige douche

Een regendouche is het perfecte hulpje om vroeg in de ochtend rustig aan wakker te worden. Spots gedimd, beetje dommelen, lekkere warme straal op je rug.. Ok, misschien toch niet zo’n goed hulpje om écht wakker te worden, maar wel heel fijn!

Ik ben best trots op de glazen plaat die uit de muur lijkt te komen. Samen met de tegels vormt het een mooie rechthoek. In de nis is ruimte voor toiletartikelen. Dat is fijner dan dat het op de grond moet staan. Achter de nis zit een inbouwkast met vakken. Daar is meer plek voor voorraad. Die moet nog gestuukt worden.

Warme handdoek

De verwarming zit tegenover de douchecabine. Als je klaar bent met douchen, heb je meteen een handdoek bij de hand. Handig!

Dagelijks gebruik

Een badkamer is een belangrijke ruimte in huis. Je maakt er zoveel gebruik van! Zeker als je een gezin hebt, dan is het vaak dringen voor de douche of het tanden poetsen. Het loont de moeite om goed na te denken over de indeling en het materiaalgebruik. Deze badkamer is binnen een mum van tijd schoon. Heel praktisch.

Ik hoop dat je het leuk vond om even bij ons binnen te kijken!

Misschien ben je wel geïnspireerd bent om je huidige of toekomstige badkamer met zorg uit te denken. Je gebruikt de badkamer immers elke dag meerdere keren!

Wil je meer lezen over make-overs?

Reacties

Toon alle comments (2) »
Gravatar for annemariekollaard@gmail.com
Annemarie20 januari 2018

Prachtig is het geworden.

Gravatar for info@styleandsugar.nl
Greet12 april 2018

Wat ontzettend tof! Ik kom via Pinterest op je blog terecht, mijn complimenten. Wij zijn nu ook met onze badkamer aan de slag. Vind die van jullie erg mooi!

Gravatar for amberlovesdesign@gmail.com
Amber12 april 2018

Dank je Greet, leuk om te horen 🙂 Succes met de badkamer!

Laat een bericht achter

Je e-mailadres wordt niet getoond.

Gerelateerde posts

Inspiratie/Make-overs

Slaapkamer make-over: van donker nachtblauw tot zonnig crème

Leestijd2 min leestijd

Inspiratie/Kleur

5 waanzinnige kleurencombinaties met beige als hoofdkleur

Leestijd4 min leestijd

Inspiratie/Kleur

Deze 4 herfstkleuren brengen warmte en knusheid in je huis

Leestijd2 min leestijd

Volgende blogpost

Inspiratie/Kleur

De blog in een nieuw jasjeLeestijd2 min leestijd

Populaire blogposts

Meubels

Reveal: mijn nieuwe modulaire Scandinavische bank

Meubels

Maak in 5 stappen zelf een zwevend bureau

Upcycle

DIY Ivar IKEA hack: van massaproduct tot meubel op maat

Kleur

Bakery Brown: naturel tint voor een warme & knusse woonkamer

Verbouwen

Checklist voor het kopen van een oud huis