Amber Loves Design
Alle blogs
Inspiratie
DIY
Tips & tricks
Amber Loves Design
PinterestInstagram
Make-over: van landelijk klassiek, naar modern chique
Inspiratie/Make-overs

Make-over: van landelijk klassiek, naar modern chique

Leestijd3 min leestijd

Toen ik de kans kreeg om in samenwerking met The Home Style Club de woonkamer van mijn ouders een make-over te geven, greep ik die met beide handen aan! Ik kom er veel over de vloer en weet dat er meer te halen valt uit die gigantisch mooie ruimte. Kijk je mee wat ik ervan maakte?

De wensen van mijn ouders

Het interieur van mijn ouders was altijd landelijk en klassiek, maar ze voelen zich daar nu minder in thuis. Hoewel hun liefde voor landelijke en klassieke elementen nog steeds bestaat, verlangen ze naar een interieur dat wat strakker is.

"De woonkamer is niet helemaal meer onze stijl, maar we weten niet zo goed hoe we het aan moeten pakken."

Ik moet bekennen dat mijn handen jeukten als ik hun interieur zag. Het is een split level woning met een houten hekwerk dat onrustig oogde. De zwarte meubels vond ik wat zwaar en de vele kleine accessoires maakten het rommelig. De ruimte an sich is fantastisch! Hoog plafond, natuurlijk licht vanuit alle kanten en genoeg vierkante meters om veel mensen kwijt te kunnen. Een feestje om te mogen inrichten 😀

Carte blanche voor het interieur

Part of the deal bij deze make-over was dat mijn ouders alles uit handen moesten geven. Dat is natuurlijk super spannend! We zijn wel gaan proefzitten op banken, want dat is zo persoonlijk.

En ik heb ze ook een sneak peek van de verfkleuren laten zien op een staaltje. Daar waren ze meteen enthousiast over. Hoewel de donkerdere kleur ook wel 'wat spannend' was..

Gelukkig vertrouwden mijn ouders me en kon ik aan de slag met het plan. Ik vond het een hele leuke uitdaging om iets te bedenken waar ze beiden blij van worden. Ze vinden mijn interieur stijl ook mooi en daarom is het een mix geworden van mijn eigen stijl en die van mijn ouders.

Het interieur plan

Voordat ik een ontwerp maak voor een ruimte, maak ik een moodboard. Het moodboard geeft duidelijk de sfeer weer en helpt bij het maken van keuzes. Soms begin ik met de kleuren en een andere keer vormt een product of vorm het uitgangspunt. Bij deze make-over heb ik me laten inspireren door een kunstwerk met bloemen. Mijn moeder is gek op bloemen, dus ik wist meteen dat deze in de smaak zou vallen en een goede basis vormde voor de make-over.

Het moodboard is een goede eerste opzet om de sfeer te bepalen. Daarna ging ik een stapje verder. Ik maakte een mockup van de woonkamer om te zien of producten goed met elkaar matchen. Zo kon ik de keuzes heel concreet maken en een shoplist samenstellen.

Surprise surprise!

Mijn ouders hebben tijdens de make-over een week gelogeerd bij mijn zus, dus ze hebben niks meegekregen van de uitvoering. Het eindresultaat was daarom écht een verassing, zo leuk! We hebben die week flink hard gewerkt; muren schilderen, meubels in elkaar zetten, verlichting aansluiten. We hebben zelfs de (keuken)kastjes opnieuw ingedeeld, haha. Zo is het niet alleen mooi, maar ook nog eens praktischer ingedeeld allemaal. Heerlijk dat organizen!

Warme kleuren

De rijke, warme kleuren die ik voor de muren heb uitgezocht, komen uit het kunstwerk. Ik koos taupe-roze verfkleuren met terracotta en chocolade bruine kleuraccenten in de accessoires. Ik heb er bewust voor gekozen om bij warme kleuren te blijven om rust te creëren. Ik heb overwogen om extra kleuraccenten toe te voegen (zoals geel of blauw uit het kunstwerk), maar dat doorbrak de serene sfeer die ik voor ogen had.

Royale zit

De zithoek was erg belangrijk voor mijn ouders. Ze hebben vaak familie en vrienden op visite en dan is het fijn dat iedereen een plekje heeft. Een royale zithoek vormde dus de basis bij het maken van de layout.

De bank Panama van Prominent heeft een licht roze kleur. Het leuke is dat de kleur verandert naar mate de lichtinval anders wordt. Het is een fijne stof die zacht aanvoelt. Ondanks dat de bank groot is, oogt het alsnog luchtig doordat het op pootjes staat en een tafeltje heeft dat de vorm onderbreekt.

Ik wilde een comfortabele, rustige en uitnodigende plek creëren voor mijn ouders. Een ruimte waar je graag vertoefd en we als familie nieuwe herinneringen kunnen maken.

Mijn vader zit graag in zijn vaste stoel, maar die had z'n beste tijd wel gehad. Toen we gingen proefzitten voor de nieuwe bank, zagen we een chique relax fauteuil die meteen bij mijn vader in de smaak viel. Nu is het oppassen dat mijn moeder de stoel niet inpikt! ;)

Contrast in materialen

Ik vind een interieur interessant wanneer er contrasten zijn. In lichte en donkere kleuren en/of materialen zoals linnen, glansend metaal, donker hout en marmer. Speciaal voor mijn vader ben ik voor donkere, stoere meubels gegaan. Ze steken mooi af bij de lichtere visgraat vloer. Voor de meest donkere kleur muur heb ik een beige kast geplaatst met donker houten binnenkant. Contrasten zorgen ervoor dat de ruimte niet saai wordt.

Wandlijsten

De ruimte is maar liefst 3.40 m hoog en om het knusser te maken en de allure te brengen die de ruimte verdient, heb ik wandlijsten laten plaatsen. Het kan prachtig zijn om meubels en kunst precies uit te lijnen met de wandlijsten, maar ik heb ervoor gekozen om het wat speelser aan te pakken. Het kunstwerk valt over de wandlijsten heen. Zo voelen de wandlijsten niet té statig.

Split level upgrade

Scheidingskast op maat

Het lelijke houten hekwerk heeft plaatsgemaakt voor extra opbergruimte. Een IKEA kast vormde de basis en samen met mijn vader heb ik deze kast op maat gemaakt en gelakt. Het geeft veel meer rust in de ruimte én levert ook nog eens extra opbergruimte op!

Trap waar je 'u' tegen zegt

Ook het trappetje is niet meer terug te herkennen. Deze chocolade leren trap van Upstairs past perfect in deze ruimte en past zowel bij de visgraat vloer als bij de antraciet plavuizen in de keuken.

TV op wielen

Ik wilde graag de haard als vocal point houden in de zithoek. Maar mijn ouders kijken ook graag tv. Daarom heb ik voorgesteld om de tv op wielen te plaatsen, dan kan de tv in elke hoek staan en wanneer je wil kijken, rij je het gewoon dichterbij. Dit is echt een top oplossing!

Wat een geweldig project was dit om te doen 😃 Ik was heel nieuwsgierig wat mijn ouders ervan zouden vinden en vond het best spannend om te laten zien. Maar ze vonden álles mooi. Ik heb wel tig appjes gekregen waarin ze me vertelden hoe ontzettend blij ze ermee zijn.

En ik geniet er zelf ook van!

Wat vind jij van deze make-over?

Wil je meer lezen over make-overs?

Laat een bericht achter

Je e-mailadres wordt niet getoond.

Gerelateerde posts

Inspiratie/Make-overs

Slaapkamer make-over: van donker nachtblauw tot zonnig crème

Leestijd2 min leestijd

Inspiratie/Kleur

5 waanzinnige kleurencombinaties met beige als hoofdkleur

Leestijd4 min leestijd

Inspiratie/Kleur

Deze 4 herfstkleuren brengen warmte en knusheid in je huis

Leestijd2 min leestijd

Populaire blogposts

Meubels

Reveal: mijn nieuwe modulaire Scandinavische bank

Meubels

Maak in 5 stappen zelf een zwevend bureau

Upcycle

DIY Ivar IKEA hack: van massaproduct tot meubel op maat

Kleur

Bakery Brown: naturel tint voor een warme & knusse woonkamer

Verbouwen

Checklist voor het kopen van een oud huis