Amber Loves Design
Alle blogs
Inspiratie
DIY
Tips & tricks
Amber Loves Design
PinterestInstagram
12x de mooiste, licht houten dressoirs van dit moment
Shoppen/Meubels

12x de mooiste, licht houten dressoirs van dit moment

Leestijd2 min leestijd

Licht houten dressoirs zijn erg populair. Ontdek waarom ze populair zijn en bekijk mijn top 12 favorieten van dit moment. Misschien zit er wat voor je tussen!

Ben je op zoek naar een dressoir? Dan is een licht houten model misschien een goede optie voor jou. Ze zijn tijdloos, veelzijdig, beschikbaar in diverse stijlen en vaak eenvoudig te onderhouden. En wie wil er nou niet meer opbergruimte?!

Ik heb ook voor een licht houten dressoir gekozen. Het zou namelijk dicht bij de eettafel komen te staan en die is donker. Om het geheel een beetje 'luchtig' te houden koost ik voor een licht exemplaar.

Bij mijn collega van The Home Style Club - Greet, van Style and Sugar - zag ik ook al een mooi licht dressoir voorbij komen op de slaapkamer. Deze mocht niet in mijn top 12 ontbreken. Kijk nou wat een plaatje!

Style and Sugar

Voordelen van een lichthouten dressoir

Tijdloze uitstraling

Licht houten dressoirs hebben een tijdloze uitstraling en passen daarom gemakkelijk bij verschillende interieurstijlen. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat het uiterlijk van je dressoir snel achterhaald is. Dat was voor mij één van de meest belangrijke factoren: over 5-10 jaar moet ik het nog steeds mooi vinden!

Oogt optisch ruimer

Donkere kleuren komen vaker op je af en lichtere kleuren verdwijnen wat meer naar de achtergrond. Zo werkt het ook met een licht dressoir. Ik vond het leuk om te zien dat ondanks de grootte van het meubel, de ruimte nóg groter leek!

Veelzijdig

Licht houten dressoirs zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen en maten, wat betekent dat je een model kunt kiezen dat aansluit bij je persoonlijke smaak en de grootte van je ruimte. Mijn selectie is vooral gericht op de Scandinavische stijl, maar je hebt ze ook in industriële varianten.

Eenvoudig te onderhouden

Licht houten dressoirs zijn vaak gemakkelijk te onderhouden. Je ziet er niet zoveel stof op (handig) en als er een buts in komt, zie je het minder snel dan bij een donker meubel. Mijn dressoir is gelamineerd eiken. Meestal ben ik daar niet zo van, omdat ik bang ben dat het 'neppig' oogt, maar dat is gelukkig helemaal niet zo.

Praktische opbergoplossing

Dressoirs zijn een praktische manier om spullen op te bergen en te organiseren. Ze bieden voldoende opbergruimte voor kleding (mocht het in de slaapkamer komen te staan), knutselmaterialen, spelletjes en nog veel meer. Ideaal toch dat je je rommel vakkundig uit het zicht kunt verwijderen ;)

Wil je tips voor het kiezen van het juiste dressoir? Lees dan onderstaande post.

Tips & Tricks/Inrichten

Hoe kies je het juiste dressoir? Ik geef je 5 tips die mij hebben geholpen

Top 12 licht houten dressoirs

In deze top 12 vind je verschillende variaties op de Scandinavische stijl. De één is wat stoerder vanwege het zwarte metal, de andere heeft een meer Mid-Century look (vintage) en de ander is wat chiquer vanwege de rondingen.

My faves

Welk dressoir is jouw favoriet?

Wil je meer lezen over meubels?

Laat een bericht achter

Je e-mailadres wordt niet getoond.

Gerelateerde posts

Shoppen/Kleur

Mini shoplist: eetkamer met groene accenten

Leestijd2 min leestijd

Shoppen/Shoppen

In de spotlight: 8x de mooiste tafellampen

Leestijd1 min leestijd

Shoppen/Accessoires

Beige Bliss: 20 accessoires voor een elegant en tijdloos interieur

Leestijd2 min leestijd

Volgende blogpost

DIY/Accessoires

Maak je eigen kerstengel voor in de kerstboom



Leestijd3 min leestijd

Populaire blogposts

Meubels

Reveal: mijn nieuwe modulaire Scandinavische bank

Meubels

Maak in 5 stappen zelf een zwevend bureau

Upcycle

DIY Ivar IKEA hack: van massaproduct tot meubel op maat

Kleur

Bakery Brown: naturel tint voor een warme & knusse woonkamer

Verbouwen

Checklist voor het kopen van een oud huis