Amber Loves Design
Alle blogs
Inspiratie
DIY
Tips & tricks
Amber Loves Design
PinterestInstagram
Eco-friendly en stijlvol: mijn salontafel gemaakt van restmateriaal
DIY/Upcycle

Eco-friendly en stijlvol: mijn salontafel gemaakt van restmateriaal

Leestijd4 min leestijd

Wie zegt dat je altijd geld moet uitgeven aan nieuwe meubels? Met wat creativiteit en wat restmateriaal kun je zomaar een uniek meubelstuk maken dat perfect in je woonkamer past. Ik maakte in één middag deze salontafel, zonder er een euro aan uit te geven! Bekijk het resultaat en andere modellen die ik overwogen heb.

Mijn salontafel was echt aan vervanging toe. Het donkere fineer was aan het loslaten en ik wilde een model met meer 'body'. Dus maakte ik een lijstje met mijn favoriete salontafels. Er zijn zoveel mooie salontafels te koop! Toch besloot ik er een zelf te maken. Ik had wel zin om weer de handen uit de mouwen te steken :)

Salontafel modellen die ik heb overwogen

Ik heb zowel organische als strakke modellen overwogen zoals je hieronder ziet. Ik vind deze salontafels prachtig! En met een beetje moeite denk ik dat het best goed zelf te maken valt. Natuurlijk kost het tijd en zal het niet zo perfect afgewerkt zijn als het originele exemplaar.

Maar als je een meubel zelf maakt, kunt je het helemaal naar je eigen zin maken qua formaat en afwerking.

Parels van salontafels

Geen euro uitgeven, dat was de uitdaging

Uiteindelijk was het restmateriaal dat ik in huis had, doorslaggevend voor het model. Ik gaf mezelf namelijk de uitdaging om een salontafel te maken met álleen restmateriaal. Wel zo duurzaam én goed voor de portemonnee.

Na wat struinen op zolder kwam ik 2 houten deurtjes tegen van de Ivar kast, een restje walnoten beits en een mooie tegel. Die tegel had ik een keer 'geleend', maar nooit terug gebracht, oeps. Dat was trouwens toen de eerste Corona lockdown was, dusss 😌Dit restmateriaal leende zich uitstekend voor een strak ontwerp.

Het materiaal had ik, nu nog een ontwerp! Na wat scrollen en bladeren in magazines voor inspiratie kwam ik toevallig een DIY van VT Wonen tegen. Nou ja zeg! Dat paste precies bij mijn materiaal. Deze DIY heb ik dus gebruikt voor het maken van mijn salontafel.

Ik ben er super blij mee! Het was zo simpel en leuk om te maken, en meteen een blikvanger in de zitkamer. Natuurlijk kun je deze DIY ook maken als je geen restmateriaal hebt. Dan haal je het hout gewoon bij de bouwmarkt en kies je een leuke tegel uit. Bijvoorbeeld een tegel die wat dikker is dan deze, dat is ook mooi.

Wil je weten hoe je deze salontafel zelf maakt? Bekijk dan hier de werkomschrijving.

De beits

Kijk eens op een andere manier naar je restmateriaal, je kunt er vast wat mee

Dus als je op zoek bent naar een nieuwe salontafel of een creatief project zoekt, denk eens aan het maken van je eigen meubelstuk van restmateriaal. Je zult versteld staan van wat je allemaal kunt creëren! Denk bijvoorbeeld aan deze materialen:

Bouwmaterialen

  • Houten balken

  • Hout: OSB of underlayment hout voor grovere ontwerpen en andere afgewerkte soorten houten

  • PVC pijp

Restjes of meubels

  • Restjes tegels

  • Een oud dienblad

  • Een meubel dat je kunt upcyclen

  • Restjes van de vloer (laminaat/pvc/hout)

  • Muurverf, lak of beits voor de afwerking

Ga je aan de slag met een leuke salontafel DIY? Laat het me weten!

Wil je meer lezen over upcycle?

Laat een bericht achter

Je e-mailadres wordt niet getoond.

Gerelateerde posts

DIY/Meubels

Maak zelf een sidetable in 7 stappen

Leestijd3 min leestijd

DIY/Accessoires

Mijn avontuur in de wereld van keramiek: cursus pottenbakken

Leestijd2 min leestijd

DIY/Kerst

Maak je eigen minimalistische kerstdorp met droogklei en hout

Leestijd3 min leestijd

Volgende blogpost

Shoppen/Accessoires

Beige Bliss: 20 accessoires voor een elegant en tijdloos interieurLeestijd2 min leestijd

Populaire blogposts

Meubels

Reveal: mijn nieuwe modulaire Scandinavische bank

Meubels

Maak in 5 stappen zelf een zwevend bureau

Upcycle

DIY Ivar IKEA hack: van massaproduct tot meubel op maat

Kleur

Bakery Brown: naturel tint voor een warme & knusse woonkamer

Verbouwen

Checklist voor het kopen van een oud huis