Amber Loves Design
Alle blogs
Inspiratie
DIY
Tips & tricks
Amber Loves Design
PinterestInstagram
7 tips om de lockdown sleur te doorbreken
Tips & Tricks/Lifestyle

7 tips om de lockdown sleur te doorbreken

Leestijd2 min leestijd

Zijn jullie de Corona maatregelen soms ook he-le-maal zat? Ik wel! De dagen en weken zijn - net als het weer - monotoon en ik vind het met deze lockdown maar wat lastig om de sleur te doorbreken. Tijd dus om daar verandering in te brengen! Maar wat kun je doen? Ik geef je een paar tips die voor mij werken. En nee, hersendood Netflixen zit er niet tussen 😉

#1 Wandelen, wandelen, wandelen

Met stip op één (het zal je niet verbazen): lekker wandelen in de natuur. De frisse wind op je wangen en de rust van de winterse natuur; dat doet een mens goed! Raak je in de mineur? Haal de wandelschoenen tevoorschijn en sleep jezelf naar buiten. Daarna voel je je vast een stuk beter.

#2 Diner voor twee

We hoeven niet te forenzen, tijd zat dus om lekker te kokkerellen! Heerlijk uitgebreid dineren met z'n tweeën. Je kunt natuurlijk ook een diner laten bezorgen door je favoriete restaurant #supportyourlocals. Het liefste wanneer de kids lekker op bed liggen, kom je ook nog eens aan elkaar toe ;)

#3 It's all in the game

Bordspellen

Ik ben niet de grootste puzzelaar of spelliefhebber, maar een spelletje op z'n tijd vind ik wel leuk. Tim kan gerust 10 uur (!) op een dag bordspellen spelen 😲 Nou dat trek ik niet, ik hou van spelletjes die niet te lang duren (iets met een spanningsboog?) Mijn favoriete spelletjes:

  • Skibbo
  • Qwixzz
  • Patchwork
  • Codenames
  • Carcasonne

Gamen

Ik ben echt verslaafd aan het spel 'Beatsaber' op de Playstation. Het is een VR spel waarin je blokken die op je af komen moet slicen met een light saber op muziek. Voor de kenners: de nieuwste music pack 'BTS' is een aanrader! Verder vind ik Animal Crossing op de Nintendo lekker ontspannend. Terwijl ik deze blog zit te tikken zit Tim gezellig The Crew 2 te spelen met een vriend :)

Gezamenlijk spel

Samen met Tim heb ik tijdens de eerste Corona golf een eigen spel gemaakt: Het Grote Zoekspel. We zochten een spel dat de sfeer er goed in brengt tijdens een Zoom meeting. We konden het niet echt vinden en maakten het daarom zelf. Inmiddels wordt het spel gespeeld door mensen uit heel Nederland, hoe leuk is dat?!

#4 Nieuwe hobby

Misschien is dit wel jouw moment om een nieuwe hobby uit te proberen. Miniatuurbouw, zelf kombucha brouwen, tekenen/schilderen, meubels maken of een nieuwe taal leren. Wat heb je altijd al eens willen doen of leren?

#5 Coffee to go

Het allerliefste ga ik lekker buiten de deur lunchen en koffie leuten met een vriendin. Dat zit er nu echt even niet in. Maar gelukkig zijn er genoeg tentjes die coffee to go aanbieden! Het voelt dan helemaal als een uitje :)

#6 Cadeautje bestellen voor een ander

Dit is zó leuk om te doen. We kunnen allemaal wel iemand bedenken die wat extra liefde en aandacht kan gebruiken. Je maakt een ander blij en voor jezelf is de voorpret van het geven/bestellen minstens zo leuk.

#7 Een rondje rijden

Soms komen de muren echt enorm op me af. Ik wordt prikkelbaar en móét het huis uit. Ook om dingen weer even in perspectief te plaatsen. Wanneer het weer het niet toelaat doet een autoritje de trick. Ik rij vaak naar het strand om mijn hoofd even leeg te maken. Soms pik ik dan ook even een kibbeling mee ;)

Hou vol!

Het mag duidelijk zijn dat het niet niks is wat we met z'n allen voor onze kiezen krijgen in deze tijd. En als ik verhalen om me heen hoor vallen mijn 'probleempjes' in het niet. Toch heb ik in de afgelopen jaren geleerd dat het geen zin heeft om je situatie te bagataliseren. Voel je je rot? Dan mag je dat gewoon echt voelen.

Wanneer ik het echt even niet zie zitten en ik alleen maar de negatieve dingen zie, denk ik aan een lijst die ik heb gemaakt met dingen die mij energie geven. Het helpt me echt om uit de negatieve spiraal te komen als ik er iets aan kan doen. Ik hoop met heel mijn hart dat jij - net als ik - iemand hebt die je uit je dip kan trekken. We hebben elkaar keihard nodig!

Heb jij nog leuke tips die je uit de dagelijkse Corona lockdown sleur trekt? Laat een berichtje achter! Wie weet breng je iemand op een goed idee.

Wil je meer lezen over lifestyle?

Laat een bericht achter

Je e-mailadres wordt niet getoond.

Gerelateerde posts

Tips & Tricks/Styling

Neutrale babykamer gestyled met knuffelbare dieren

Leestijd2 min leestijd

Tips & Tricks/Styling

Spice up your beige: 4 tips om te voorkomen dat je beige interieur saai wordt

Leestijd2 min leestijd

Inspiratie/Kleur

Deze 4 herfstkleuren brengen warmte en knusheid in je huis

Leestijd2 min leestijd

Volgende blogpost

Inspiratie/Inrichten

Mijn donkere toilet: alle remmen los!Leestijd3 min leestijd

Populaire blogposts

Meubels

Reveal: mijn nieuwe modulaire Scandinavische bank

Meubels

Maak in 5 stappen zelf een zwevend bureau

Upcycle

DIY Ivar IKEA hack: van massaproduct tot meubel op maat

Kleur

Bakery Brown: naturel tint voor een warme & knusse woonkamer

Verbouwen

Checklist voor het kopen van een oud huis