Amber Loves Design
Alle blogs
Inspiratie
DIY
Tips & tricks
Amber Loves Design
PinterestInstagram
toilet design interieur wasbak kraan visgraat marmer tegel
Inspiratie/Inrichten

Mijn donkere toilet: alle remmen los!

Leestijd3 min leestijd

Mijn toilet was voor de verbouwing een postzegel. Voor nummer 2 zat je met je knieën tegen de deur of stootte je je hoofd ertegen! Nu is het een - voor toiletbegrippen - ruime plek waar onze visite graag komt :) Benieuwd? Ik laat je alles zien, inclusief de shopping list.

Alle remmen los

Het toilet is dé plek waar je flink los kunt gaan met uitgesproken kleuren, tegels of behang. Ben je in je woonkamer wat voorzichtig? Ik zou zeggen 'gooi alle remmen los in de wc!' Het is toch leuk als je er een beetje knap bij zit, én kunt zien wat een kleur of een patroon met een ruimte doet.

Diep donker blauw

Met het toilet ontwerp kun je echt alle kanten op: een lambrisering, tegels in allerlei vormen en maten, opvallend behang, sierlijsten, beton. En wie weet durf je straks ergens anders in huis ook wat meer.

Op de wanden zit de donker blauwe kleur Hague Blue van Farrow & Ball. Deze kleur heb ik ook in de hal en nu komt het mooi terug in het toilet. Ik schilderde ook de deur mee, daardoor word je helemaal omsloten door diep donker blauw. Als warme tegenhanger heb ik een houtlook tegel uitgekozen met grafische lijnen.

Grafische lijnen

Gelaagdheid en asymmetrie

Ik was meteen verliefd op deze fantastische houtlook tegel. Het relief en de strakke, haakse lijnen maken het uniek. Het leek me leuk om de diepte van de tegel door te vertalen en gelaagdheid aan te brengen rond de wastafel. Door het kleurcontrast komt de smalle strook los van de muur. De wasbak en de spiegel zijn niet gecentreerd, maar zijn asymmetrisch op de strook geplaatst. Dit zorgt ervoor dat er een zwevend effect en nog meer diepte ontstaat. 

Getinte, zwevende spiegel

De spiegel heb ik op maat laten maken in een rechthoek waardoor de verticale lijnen en daarmee de hoogte van de ruimte benadrukt wordt. Ik heb de spiegel zelf gemaakt en een lichtstrip aan de onderkant geplaatst waardoor de spiegel lijkt te zweven.

Contrast door marmeren visgraat

De visgraat vloer loopt vanuit de hal door naar het toilet. Het wordt daardoor een samenhangend geheel en ademt ondanks het marmeren visgraat patroon, rust uit. Het is ook een mooie lichte tegenhanger voor de donkere wand.

DIY/Accessoires

Maak zelf een luxe spiegel op maat met ledverlichting

Spatteren mag

Het fonteintje heb ik zelf ontworpen en gemaakt. Het was best een klusje! Het is een massief houten blad waar een fonteintje op gemonteerd is. Er was ruimte om een grotere fontein te plaatsen dan je in veel toiletten ziet. Dat vind ik super fijn, want het best lastig om je handen te wassen in die ienie minie fonteintjes. Aan de onderkant heb ik een handdoek rek bevestigd. Ideaal, want je kunt meteen je handen afdrogen!

Sfeerverlichting: wat mij betreft een must, óók op het toilet

Vergeet niet na te denken over de verlichting! Het is toch lekker om tijdens het toiletbezoek niet in een bak licht te zitten? In mijn hele huis heb ik dimmers. Het is zo sfeervol. De vierkante spot valt precies mooi tussen de zelfgemaakte sierlijsten. En de geronde hanglamp doorbreekt de strakke lijnen.

Donkere spots zijn vaak duurder dan witte spots, maar je kunt ze makkelijk zelf zwart spuiten. Zo gepiept!

Benieuwd hoe je zelf sierlijsten maakt? Bekijk dan deze blogpost.

DIY/Styling

Geef je plafond of muur klasse met zelfgemaakte sierlijsten

Ik hoop dat je het leuk vond een kijkje te nemen in mijn toilet! Ik daag je uit om out of the box te denken en je toilet te zien als een leuk experiment. Wie weet bevalt het je wel ;) Oh, en laat zeker even een reactie achter om te laten weten wat je er van vind!

Shoppinglist

Wil je meer lezen over inrichten?

Laat een bericht achter

Je e-mailadres wordt niet getoond.

Gerelateerde posts

Inspiratie/Make-overs

Slaapkamer make-over: van donker nachtblauw tot zonnig crème

Leestijd2 min leestijd

Inspiratie/Kleur

5 waanzinnige kleurencombinaties met beige als hoofdkleur

Leestijd4 min leestijd

Inspiratie/Kleur

Deze 4 herfstkleuren brengen warmte en knusheid in je huis

Leestijd2 min leestijd

Volgende blogpost

Tips & Tricks/Hotspots

Even.helemaal.niks: Getaway in luxe hotelkamer HattemLeestijd2 min leestijd

Populaire blogposts

Meubels

Reveal: mijn nieuwe modulaire Scandinavische bank

Meubels

Maak in 5 stappen zelf een zwevend bureau

Upcycle

DIY Ivar IKEA hack: van massaproduct tot meubel op maat

Kleur

Bakery Brown: naturel tint voor een warme & knusse woonkamer

Verbouwen

Checklist voor het kopen van een oud huis