Muffins: you gotta love them! Gisteren zag ik in de winkel allerlei vers fruit zoals bramen, aardbeien, perziken, blauwe bessen en frambozen. Vooral de mega grote frambozen zagen er zó lekker uit dat ik er iets mee moest doen.
Meteen dacht ik aan een frambozen muffin die een vriendin een keer gemaakt heeft. Een gezonde versie die ook ideaal is als ontbijt. Na wat speurwerk op internet kwam ik dit recept tegen van Littlespoon.
Benodigdheden voor 12 muffins
- 140 gram speltmeel
- 140 gram amandelmeel
- 120 gram kokosbloemsuiker
- 90 gram kokosolie, gesmolten en even afgekoeld
- 2 theelepels bakpoeder
- 1 theelepel zout
- 1 vanillestokje, enkel het merg
- 2 eieren
- 50 milliliter melk naar keuze
- 150 gram frambozen
- Muffinblik voor 12 muffins met papierenbakjes
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Meng in een kom alle droge ingredienten door elkaar. Kluts in een andere komt de eieren. Voeg hierbij het merg van het vanillestokje. Zorg dat het merg goed door de eieren mengt. Voeg daarna de melk en de kokosolie toe.
- Giet de natte ingredienten bij de droge ingredienten en zorg dat het één geheel wordt. Schep nu ook de frambozen door het beslag. Meng goed en schep het beslag in de muffinvormpjes.
- Zet de muffins voor 30 minuten in de oven.
Even laten afkoelen en aanvallen maar.. Inmiddels heb ik er al twee achter mijn kiezen :)
Heerlijk om te snoepen als tussendoortje of als ontbijt. Geniet ervan!