Amber Loves Design
Alle blogs
Inspiratie
DIY
Tips & tricks
Amber Loves Design
PinterestInstagram
Inspiratie voor mijn lambrisering
Inspiratie/Trends

Inspiratie voor mijn lambrisering

Leestijd2 min leestijd

Ik ga mijn zitkamer een beetje opknappen: fotolijsten aan de muur, deur schilderen en een lambrisering maken. Een lambrisering geeft een kamer een stijlvol karakter. Na honderden plaatjes te hebben bekeken op Pinterest denk ik dat ik mijn idee toch maar eens moet gaan uitvoeren!

Door een lambrisering te maken, creëer je diepte en breng je structuur aan op de wand.

Maar eerst inspiratie opdoen

Je kunt een lambrisering maken in verschillende stijlen: landelijk met bijvoorbeeld verticale houten planken, modern met een strak geschilderde lijn of juist klassiek met sierlijsten en profielen. Ik heb wat plaatjes verzameld van deze verschillende stijlen ter inspiratie.

Net als de stijl, draagt het materiaal waar de lambrisering van is gemaakt bij aan de uitstraling. Met hout bereik je een compleet ander effect dan bijvoorbeeld met tegels, verf of behang. Met kleur kun je een statement maken, bijvoorbeeld door te kiezen voor een pittig kleurtje. Of je zorgt ervoor dat de kleuren in de ruimte met elkaar blenden waardoor het softer wordt.

De hoogte van de lambrisering heeft effect op de ruimte: een lage lambrisering maakt de ruimte optisch hoger en een hoge lambrisering zorgt juist dat de ruimte kleiner lijkt. Je kunt er ook voor kiezen om de overgang van de lambrisering een beetje speels te maken door uit de losse pols de verf uit te rollen. Ik kwam ook veel plaatjes tegen waarbij er op de lambrisering een plank was bevestigt zodat je er spulletjes en schilderijen op kwijt kunt. Ook een leuk idee!

Voorbeelden lambriseringen

Modern

Klassiek

Landelijk

Mijn voorkeur

Ik neig naar de klassieke versie van de lambrisering. Tijdens de verbouwing hebben we onze klassieke en suite deuren opgeofferd om meer licht en ruimte te creëren. Ook hebben we een redelijk strakke keuken laten plaatsen. Nu mis ik ergens een klassieke touch en ik denk dat de lambrisering dat kan zijn!

Om een specifiekere richting te kiezen in stijl heb ik een moodboard gemaakt. In deze plaatjes spreken de fijne lijnen in de sierlijsten me aan en het softe kleurgebruik. Dit in combinatie met moderne meubels levert een spannend contrast op, iets dat ik in ons huis vind passen! Ik kan niet wachten tot ik mijn idee heb uitgevoerd 🙂

Ik ga nog even verder puzzelen en laat je ongetwijfeld zien hoe het geworden is.

Heb je nog een leuk idee? Laat het me weten door een berichtje achter te laten!

Wil je meer lezen over trends?

Reacties

Toon alle comments (1) »
Gravatar for annemariekollaard@gmail.com
Annemarie28 juni 2017

Leuk idee Amber, ben benieuwd welke het wordt, ik zou niet weten welke je moet kiezen, ze zijn allemaal prachtig. Succes.

Laat een bericht achter

Je e-mailadres wordt niet getoond.

Gerelateerde posts

Inspiratie/Make-overs

Slaapkamer make-over: van donker nachtblauw tot zonnig crème

Leestijd2 min leestijd

Inspiratie/Kleur

5 waanzinnige kleurencombinaties met beige als hoofdkleur

Leestijd4 min leestijd

Inspiratie/Kleur

Deze 4 herfstkleuren brengen warmte en knusheid in je huis

Leestijd2 min leestijd

Volgende blogpost

Inspiratie/Inrichten

Onze zoektocht naar de perfecte keukenLeestijd3 min leestijd

Populaire blogposts

Meubels

Reveal: mijn nieuwe modulaire Scandinavische bank

Meubels

Maak in 5 stappen zelf een zwevend bureau

Upcycle

DIY Ivar IKEA hack: van massaproduct tot meubel op maat

Kleur

Bakery Brown: naturel tint voor een warme & knusse woonkamer

Verbouwen

Checklist voor het kopen van een oud huis