Amber Loves Design
Alle blogs
Inspiratie
DIY
Tips & tricks
Amber Loves Design
PinterestInstagram
Inspiratie uit California
Inspiratie/Trends

Inspiratie uit California

Leestijd4 min leestijd

Deze zomer heb ik een FAN-TAS-TISCHE reis gemaakt door Californië. Ik heb me laten inspireren door de schoonheid en weidsheid van de natuur en de bruisende Amerikaanse steden. In deze blogpost laat ik je zien wat mij het meest heeft geïnspireerd.

Huizen California Style

Vroeger ging ik met mijn ouders vaak toeren met de auto om mooie huizen te spotten. We praatten over de buurt, de tuinen, de bouw van de huizen en in wat voor type huis we zouden willen wonen. Haha, grappig zo’n familie-ding.

Ik denk dat mijn fascinatie voor huizen mij – onbewust –  door mijn ouders met de paplepel is ingegoten.

Wanneer ik een ander land bezoek, doe ik altijd een huizentoer zoals vroeger. Gewoon om te kijken hoe mensen wonen 🙂

Victoriaanse schoonheid

In Amerika is de victoriaanse architectuur overgebracht door rijke Europese kolonisten. Ze wilden daarmee hun rijkdom en status tonen. En dat is gelukt! Ik heb mijn ogen uitgekeken. Alle details in het houtwerk, de decoraties, gietijzeren elementen, balkons, hoge puntdaken, koperbeslag, golfplaten luifels, veranda’s en glasdecoratie. Waanzinnig!

Elk huis heeft zijn eigen kleur, vorm en daarmee een eigen uitstraling.

Het vakmanschap van de bekende Painted Ladies is prachtig. Ik zou het schilderwerk lekker uitbesteden als ik er zou wonen!

Planten, planten en nog meer planten

Veel bewoners maken echt werk van de voortuin: overal staan verzamelingen van grote potten met planten. Ik kon – als groot plant liefhebber – mijn geluk niet op! Als ik planten en potten uitzoek, wil ik graag dat het bij elkaar past. Maar de voortuinen in Californië hebben me laten zien dat dat helemaal niet zo hoeft te zijn. Juist de overdaad en verschillende kleuren en vormen planten en potten maken het leuk. Niet te netjes, gewoon een beetje buiten de lijntjes..

Luxury life at sea

Waar in de hoofdsteden de frivole Victoriaanse stijl het straatbeeld domineert, is het de mix van stijlen aan de lange stranden van de westkust. In Monterey, Carmel-by-the-Sea en Malibu gaan de strakke lijnen van de luxe villa’s aan het strand hand in hand met de traditionelere gebouwde huizen. Met open mond heb ik toegekeken hoe de rijke der aarden hun woon stulpjes hebben vormgegeven.

Stevige texturen

Ik ben geboeid door texturen. Door de mens gemaakt of door natuur gevormd, grof, glad of glanzend en het liefst als contrast naast elkaar. Het gebruik van diverse texturen geven diepte in een interieur of in een grafisch ontwerp. Omdat ik vaak texturen gebruik in mijn vormgeving, kan ik het niet laten om het te fotograferen. Misschien komt het nog eens van pas!

Bonte kleuren

Californië staat erom bekend kleurrijk te zijn en niets is minder waar. De huizen, de kleding van de mensen, de graffiti en grote muurschilderingen zijn een grote inspiratiebron.

Ook de verschillende tinten blauw in het water, de heldere en doffe kleuren groen van de planten en de frisse en warme kleuren in de lucht neem ik in me op en komen vast van pas bij een volgende ontwerp opdracht.

Santa Cruz
Monterey
Eland aan de rand van Redwood Forest
Big Sur

Inspiratie bibliotheek

Wanneer ik een nieuw ontwerp moet maken voor bijvoorbeeld een website, duik ik in mijn eigen “inspiratie bibliotheek”. Deze bieb zit in mijn gedachten. Het klinkt misschien een beetje gek, maar zo werkt het voor mij wel.

De kleuren, texturen, lijnen, lettertypen, verhoudingen en materialen die ik om me heen zie, sla ik allemaal op in gedachten (of soms zoals nu in foto’s) en gebruik ik ter inspiratie voor mijn huis of mijn ontwerpen.

Waar haal jij je inspiratie vandaan?

Wil je meer lezen over trends?

Reacties

Toon alle comments (3) »
Gravatar for cip.klepper@gmail.com
Cees22 november 2017

Leuke blog en mooie plaatjes! Wij kennen toevallig een mooi groot oud huis (in NL) wat in een nieuw jasje gestoken moet worden en laten ons graag door je inspireren ;)

Gravatar for wilvandevelde@gmail.com
Wil21 november 2017

Hoi, wat een enige reportage, en wat een mooie plaatjes, zo zie je Californie heel anders, mooi gedaan hoor!

Gravatar for annemariekollaard@gmail.com
Annemarie21 november 2017

Haha inderdaad Amber wat vonden we het altijd leuk om zo huizen te bekijken en te genieten van prachtige architectuur en van de mooie tuinene.
Wat leuk dat je er nu ook inspiratie uithaalt. Wat een mooie plaatjes hebben jullie geschoten, zo anders dan hier. Wat zullen jullie genoten hebben, fijn dat ik even mee kan genieten.

Laat een bericht achter

Je e-mailadres wordt niet getoond.

Gerelateerde posts

Inspiratie/Make-overs

Slaapkamer make-over: van donker nachtblauw tot zonnig crème

Leestijd2 min leestijd

Inspiratie/Kleur

5 waanzinnige kleurencombinaties met beige als hoofdkleur

Leestijd4 min leestijd

Inspiratie/Kleur

Deze 4 herfstkleuren brengen warmte en knusheid in je huis

Leestijd2 min leestijd

Volgende blogpost

Tips & Tricks/Verbouwen

Checklist voor het kopen van een oud huisLeestijd6 min leestijd

Populaire blogposts

Meubels

Reveal: mijn nieuwe modulaire Scandinavische bank

Meubels

Maak in 5 stappen zelf een zwevend bureau

Upcycle

DIY Ivar IKEA hack: van massaproduct tot meubel op maat

Kleur

Bakery Brown: naturel tint voor een warme & knusse woonkamer

Verbouwen

Checklist voor het kopen van een oud huis