Amber Loves Design
Alle blogs
Inspiratie
DIY
Tips & tricks
Amber Loves Design
PinterestInstagram
Mooi geel is niet lelijk
Inspiratie/Kleur

Mooi geel is niet lelijk

Leestijd2 min leestijd

Okergeel is mijn lievelingskleur. Als je hier rondkijkt op mijn blog, dan heb je dat vast al door. Het was een kwestie van tijd dat ik hierover zou schrijven… Dus hier komt-ie dan!

Zodra ik de kleur okergeel zie, word ik blij. Het doet me denken aan het warme licht van de zon en maakt me alert, optimistisch en actief. En als ik kleurpsychologen mag geloven dan zegt het iets over mij dat geel mijn lievelingskleur is. Is geel ook jouw lievelingskleur? Dan streef je naar veelzijdigheid, ben je vrolijk, levenslustig en heb je behoefte aan vrijheid. Je probeert constant je kennis uit te breiden en je reist graag. Klopt wat mij betreft best wel eigenlijk! 🙂

Geel in het interieur

In mijn vorige huis had ik een kleine wand okergeel geschilderd, hartstikke leuk! Maar voor nu ben ik heel gelukkig met wat okergele accessoires. Geel gaat goed samen met de complementaire kleur blauw. Het is een kleuren combinatie die altijd werkt! Een kleurrijk veldboeket ernaast en voilá, je haalt het lentegevoel in huis.

Lamp: VT Wonen | Stoel: Kwantum | Kussen: zelfgemaakt | Kruk: Nano interieur Villa Arena | Kleed: Intratuin

Het voordeel van kleur toevoegen aan je interieur in de vorm van accessoires is dat je het zo weer weg haalt wanneer je het zat bent.

Kleed: Sissy Boy | Bijzettafel: Karwei | Plant: Ficus Elastica 

Dit kleed is vanwege het patroon best aanwezig. Soms ben ik er gek op en een ander moment vind ik het te druk. Dan haal ik het een tijdje weg. Als ik het dan weer neerleg vind ik het helemaal leuk!

Ik kleed niet alleen mijn huis aan met okergeel.. :)

Oude deuren: Burbri Antiek Aalsmeer | Vest: Steps

Zou het door mijn naam komen dat ik okergeel zo mooi vind? Amber is namelijk de kleur geel-bruin. Ik kan het je niet zeggen, maar ik denk dat het nog wel even duurt voordat mijn liefde voor okergeel bekoelt 🙂

Probeer ook eens je favoriete kleur toe te passen in huis. Misschien kan dat wel hèt verschil maken of je huis persoonlijk aanvoelt!

Wil je meer lezen over kleur?

Reacties

Toon alle comments (1) »
Gravatar for tamaraverschoor87@hotmail.com
Tamara25 september 2018

Hoi Amber,
Welke kleur verf zit hier op de muur?
Ik vind ‘m prachtig ☺️
Groetjes Tamara

Gravatar for amberlovesdesign@gmail.com
Amber25 december 2018

Hoi Tamara,

Ja, ik vind het ook nog steeds een mooie kleur 🙂 Het is wel wat donkerder in het echt dan op de foto. De kleur is van Sikkens en heeft kleurcode: JO.10.50. Farrow & Ball heeft ook mooie groen-grijze kleurtinten, zoals Blue Gray, Pigeon en de iets lichtere Vert de Terre. De kleur Normandy Grey 79 van Little Green is wat grijzer qua kleur.
Succes met de schilderklus!

Groetjes,
Amber

Laat een bericht achter

Je e-mailadres wordt niet getoond.

Gerelateerde posts

Inspiratie/Make-overs

Slaapkamer make-over: van donker nachtblauw tot zonnig crème

Leestijd2 min leestijd

Inspiratie/Kleur

5 waanzinnige kleurencombinaties met beige als hoofdkleur

Leestijd4 min leestijd

Inspiratie/Kleur

Deze 4 herfstkleuren brengen warmte en knusheid in je huis

Leestijd2 min leestijd

Volgende blogpost

Inspiratie/Lifestyle

Homemade roze granola met hazelnotenLeestijd2 min leestijd

Populaire blogposts

Meubels

Reveal: mijn nieuwe modulaire Scandinavische bank

Meubels

Maak in 5 stappen zelf een zwevend bureau

Upcycle

DIY Ivar IKEA hack: van massaproduct tot meubel op maat

Kleur

Bakery Brown: naturel tint voor een warme & knusse woonkamer

Verbouwen

Checklist voor het kopen van een oud huis