Een feestje maken van je maaltijd, waarom niet? Met deze zelfgemaakte roze granola met frambozen en hazelnoten lukt dat zeker. En het is nog gezond ook!
Het is makkelijk om granola zelf te maken én je weet precies wat er allemaal in zit. Natuurlijk kost het meer tijd dan een kant-en-klaar pak te openen, maar als je wat meer maakt, heb je voor de rest van de week genoeg. Dit recept is voor ongeveer 1/2 liter granola.
Ingrediënten
- 180 gram havermoutvlokken
- 250 gram bevroren frambozen
- 3 el ahorn, – agave-, maple- of dadelsiroop
- 4 dadels, ontpit (snij ze doormidden om te checken of er echt geen pit in zit)
- 20 hazelnoten
Bereidingswijze
Ontdooi de frambozen door ze in een zeef te leggen met een bak eronder om het frambozensap op te vangen. Als het erg lang duurt, kun je de frambozen ook au bain-marie verwarmen (ze raken wel iets meer gekneusd).
Verwarm de oven voor op 160° C. Meng in een grote kom de havermoutvlokken, het frambozensap, ahornsiroop, stukjes dadel en fijngehakte hazelnoten totdat alles goed gemengd is en je een roze mengsel hebt.
Spreid het mengsel uit op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in 40 minuten goudbruin. Roer het mengsel elke 10 min. om. Haal de granola uit de oven en laat het goed afkoelen zodat het crunchy wordt.
Serveer de granola met sojayoghurt en garneer met ontdooide of verse frambozen. Je kunt onderin je schaal een laag zelfgemaakte frambozenjam toevoegen. Bewaar de overgebleven granola in een luchtdichte weckpot.
Variatie
Je kunt de frambozen vervangen door blauwe bessen of bramen. Dan heb je een paarse granola. Door de havermoutvlokken te vervangen met boekweitvlokken maak je een glutenvrije versie van de granola. Voeg wat extra siroop toe, want boekweit heeft een specifieke nootachtige smaak.
Heb je het uitgeprobeerd? Laat het me weten via instagram.