Amber Loves Design
Alle blogs
Inspiratie
DIY
Tips & tricks
Amber Loves Design
PinterestInstagram
moderne badkamer
Inspiratie/Inrichten

16x Lef in de badkamer

Leestijd2 min leestijd

Waarom een standaard badkamer plaatsen als het ook anders kan? Ik snap het, een basic badkamer met donkergrijze vloertegels en witte wandtegels is tijdloos en iedereen vind het mooi. Maar hoe leuk zou het zijn als we met z’n allen wat meer lef zouden hebben!

Een gedurfde kleurencombi op de muur van je badkamer, een bijzondere vorm tegels, een kek behangetje, variatie in materialen, grote spiegels, ga maar door. Eigenlijk kun je ontzettend veel kanten op, maar toch blijven we vaak hangen in de 60×60 tegel in grijs of wit.

Nu moet ik bekennen dat mijn kleurenpalet in de badkamer ook grijs, wit en hout is ? Want: dat is over 5-10 jaar nog steeds mooi, en het is ook écht mooi. Het ademt een kalme sfeer uit dat best prettig is als je met je ochtendhoofd het ochtendritueel begint..

Toch zou ik af en toe weleens een flinke klodder (opvallende!) verf tegen de muur willen smijten. Gewoon, iets gedurfds!

Omdat ik 4 jaar geleden voorzag dat ik op dit punt terecht zou komen, heb ik gekozen voor een groot deel gestuukte muren. Handig, want nu kan ik eigenlijk best nog veel kanten op. Zal ik het gewoon eens doen?

Hieronder heb ik een overzicht gemaakt met badkamers waarbij de ontwerpers niet op safe gingen en daardoor unieke badkamers creëerden. Misschien is het niet je smaak en vind je het veel te designy, dan nog kan het inspirerend zijn om eens totaal iets anders te gebruiken ter inspiratie dan je normaal doet..

Een explosie aan kleur

Een Villa Kakelbond badkamer is misschien best leuk, maar door een statement te maken met één of twee felle kleuren wordt het niet too much. Zeker als je de tegels basic houdt. Het blijft rustig, maar de kleuren maken het bijzonder!

Artem Tafy
Kast Concrete Basins
Igor Sirotov
Imola
Emil Dervish
Rezina

Bijzondere patronen en tegels

Om een uitgesproken tegel te kiezen zoals de zwart-witte Jackson Pollock tegel hieronder moet je zeker lef hebben! Je kunt het ook zoeken in de mix & match van verschillende tegels. Dan creëer je een speels effect zonder dat het meteen een heftig patroon hoeft te zijn.

Tol'ko Interiors
Tol'ko Interiors
Ilja Ivanov
Crosby Studios
Hotel Vernet
Simon Watson

Classic chique

Zijn heftige kleuren en opvallende tegels niets voor jou maar basic is ook niet jouw stijl? Met softe kleurtonen en een toefje glamour creëer je een stijlvolle en kalme badkamer.

Yumo Architects
Donna Griffith
Nurso Home
Design12

Out of the box

De badkamers die ik je heb laten zien zijn héél bijzonder & uniek. Als dit je een beetje te ver gaat, maar je toch een uniek badkamer ontwerp zou willen, hou dan mijn blog in de gaten, want binnenkort komt er een blogpost online met handige tips.

Ben je nog aan het puzzelen met de indeling van de badkamer?

Tips & Tricks/Inrichten

Je badkamer praktisch indelen

Wil je meer lezen over inrichten?

Reacties

Toon alle comments (3) »
Gravatar for m.kost1@home.nl
Moniqu18 januari 2021

Hoi Amber,

Ik heb een vraag over afbeelding Odd Donna Griffith. Dit is badkamerbehang en geschikt voor iedere badkamer?
Hoor het graag.

Gravatar for amberlovesdesign@gmail.com
Amber22 januari 2021

Hoi Moniqu,

Dank je voor je reactie op mijn blog! Ik zou het je niet kunnen zeggen jammer genoeg. Dit plaatje heb ik ter inspiratie gebruikt en ik heb niet kunnen achterhalen waar het behang vandaan komt. Mocht ik het nog ontdekken laat ik het je weten!

Gravatar for adiam_abraha82@hotmail.com
Adiam8 september 2018

Hoi,
Ik ben op zoek naar een oud roze of blush tegel. Zoals in de tol’ko interior.
Ik kan het niet vinden. Heb je een tip voor mij.
Alvast bedankt!

Gravatar for amberlovesdesign@gmail.com
Amber10 september 2018

Hoi Adiam,

Ik heb wel een paar tips waar je misschien iets mee kunt. VT Wonen heeft een tegel van 13×13 cm, heet Villa Pink en is glanzend maar ook mat te verkrijgen. De handgemaakte Egal Pink S855 is een Portugese cementtegel van het merk Azule en is 10×10 cm en wat dieper qua kleur dan die van de VT Wonen. Voor een meer handgemaakte uitstraling kun je denken aan Zellige Rose Rouge of Rose, maar dit is een wandtegel. Je kunt ook even kijken naar het merk Mosa, die hebben veel verschillende roze kleuren.

Voor de tegels in mijn huis ben ik naar KOL Tegels geweest in Haarlem. Ze hebben ontzettend veel keuze en ik weet zeker dat ze je verder kunnen helpen. Echt een bezoekje waard!

Veel succes met je zoektocht 🙂

Groetjes,
Amber

Gravatar for dananeleman@gmail.com
Dana13 november 2018

Hai amber, heb je toevallig ook zo’n goede tip voor een lookalike jackson pollock tegel zoals uit de (zwart/witte badkamer) van Tol’Ko?

Thanks alvast en groetjes

Gravatar for amberlovesdesign@gmail.com
Amber19 november 2018

Hoi Dana! Oeh, dat wordt een lastige. Ik heb niet eerder zo’n tegel gezien, daarom vond ik ‘m ook zo leuk & uniek! Misschien dat je het kunt zoeken in een marmeren tegel met contrastrijke aderen? Er bestaat ook goed tegelverf. Misschien dat je zelf als een Jackson Pollock aan de slag kunt gaan 😉 Mocht je zo’n tegel vinden, dan hoor ik het graag! Ondertussen hou ik ook mijn ogen open..

Laat een bericht achter

Je e-mailadres wordt niet getoond.

Gerelateerde posts

Inspiratie/Make-overs

Slaapkamer make-over: van donker nachtblauw tot zonnig crème

Leestijd2 min leestijd

Inspiratie/Kleur

5 waanzinnige kleurencombinaties met beige als hoofdkleur

Leestijd4 min leestijd

Inspiratie/Kleur

Deze 4 herfstkleuren brengen warmte en knusheid in je huis

Leestijd2 min leestijd

Volgende blogpost

Tips & Tricks/Hotspots

Het KARWEI-huis: ik ben fan!Leestijd3 min leestijd

Populaire blogposts

Meubels

Reveal: mijn nieuwe modulaire Scandinavische bank

Meubels

Maak in 5 stappen zelf een zwevend bureau

Upcycle

DIY Ivar IKEA hack: van massaproduct tot meubel op maat

Kleur

Bakery Brown: naturel tint voor een warme & knusse woonkamer

Verbouwen

Checklist voor het kopen van een oud huis