Nieuwe favoriet: High-end strandtent Republiek Bloemendaal

minute read2 min leestijd

Vlak voor de Coronacrisis zich aandiende bezocht ik de toen nog spiksplinternieuwe strandtent Republiek Bloemendaal. En wauw, wat was, correctie BEN ik onder de indruk! Lees en kijk vooral verder waarom dit mijn nieuwe favoriete spot is aan de kust.

Interieur dat 100% klopt

Zal ik dan maar beginnen met het interieur? Hallo! Copy paste zo naar mijn eigen huis graag! Anne Clous Interiors heeft dit prachtige interieur ontwerp gemaakt.

Het gebruik van natuurlijke materialen en sobere aardetinten geeft deze plek een kalme uitstraling. Hier kun je echt even ontsnappen aan alle hectiek van thuis of het werk.

Het interieur is ingetogen, maar zeker niet saai. Dit komt door de afwisseling in materialen en texturen: glimmende tegels, mat beton, grof geweven textiel, hout, riet. Alles mooi in balans.

Omdat de basis van dit gebouw klopt, heeft het weinig poespas nodig.

Anne Clous complimenteert het gebouw met haar interieurontwerp en laat het naadloos aansluiten op elkaar, ook op de buitenomgeving. Check die indrukwekkende lampen!

Ik bleef maar fotograferen. Kijk mijn geduldige lieve schat zitten! πŸ™‚ Ah, ik heb mazzel met hem β™‘

Knap staaltje architectuur

De grote raampartijen met kozijnen (hoezo dun?) geven dit gebouw lucht en brengen buiten naar binnen. Het houten plafond is de warme tegenhanger van de betonnen vloer en het stalen skelet.

Zoals je ziet was het heel rustig op de dag dat ik er was. Dit was namelijk de eerste dag dat de horeca weer open mocht na de Corona ‘lockdown’. Maar ook als het er wat drukker is, is het gezellig druk en niet té. Ik denk dat het komt omdat het binnen ruim en hoog is, en het terras net zo ruim opgezet is. Kijk dan, zelfs met zware zeemist is het een plaatje!

Simplistisch en smakelijk

Het eten is even simplistisch (op een goede manier) als de entourage en erg smakelijk. De koffie was top! 

Dus ga je even lekker uitwaaien aan het strand van Bloemendaal? Haal hier dan zeker een kop koffie of lekkere warme chocolademelk. Of ga er lekker ontbijten op zondagochtend zoals ik deed πŸ™‚

Waar is dat feestje?

Naast het hoofdgebouw is er is een extra ruimte die je kunt huren voor feesten en partijen met een eigen bar. Toch liever toeven bij de openhaard met een groep familie en vrienden? Ook dat kan.

Nou nou, wat een lof. Ik begrijp dat het misschien niet voor iedereen is, maar ik ben ondersteboven. Het is de mooiste high-end strandtent die we aan dit stukje kust hebben vind ik. En het goede nieuws: het is ook in de winter open!

Ik denk dat ik vaak zal genieten van deze nieuwe spot aan de Bloemendaalse kust. Cheers!

ps: tijdens het schrijven van deze blog kreeg ik een foto toegestuurd van manlief; gezellig aan de borrel met een vriend in Republiek Bloemendaal. Haha, volgende keer ga ik weer mee!

Reacties

Laat een bericht achter

Je e-mailadres wordt niet getoond.