Amber Loves Design
Alle blogs
Inspiratie
DIY
Tips & tricks
Amber Loves Design
PinterestInstagram
madonna no.90 vestingh badkamer interieur kleurpalet plafond
Inspiratie/Kleur

Een compleet nieuwe badkamer met alleen een likje Madonna No.90

Leestijd2 min leestijd

Het liefste schilder ik mijn muren elk jaar in een andere kleur. Ja echt! Het is zo'n makkelijke manier om een ruimte een andere uitstraling te geven. De badkamer heeft er wat langer op moeten wachten. Maar na 4 jaar heeft mijn grijs-witte badkamer een totaal nieuwe look. Het enige dat het nodig had was een likje Madonna No.90.

Een tijd geleden postte ik een blogpost over badkamers die heel uitgesproken zijn. Door een felle kleur op de muur te hebben of een unieke tegel.. Vaak gaan we voor safe in de badkamer. Terwijl de ruimte zich - net als een toilet - er juist goed voor leent om nét even iets geks te doen! 

In de badkamer blogpost plaatste ik deze quote 👇

Toch zou ik af en toe weleens een flinke klodder (opvallende!) verf tegen de muur willen smijten. Gewoon, iets gedurfds!

Eindelijk heb ik het gedaan! Ik pakte de schilderspullen erbij en heb mijn wit-grijze badkamer omgetovert tot een warme, knusse badkamer. Het werd geen knalroze kleur, want manlief moest het ook leuk vinden ;) haha.

Kleur bekennen

Mijn favoriete kleur is geel. Het is zo'n vrolijke en energieke kleur! Maar vanwege de kleur van de tegels vond ik dat toch niet goed passen. En een gele badkamer is wel heel erg in your face wanneer je met een slaaphoofd de ochtend wil starten.  

Heel wat kleuren zijn de revue gepasseerd, maar de gemene deler tussen de voorbeelden van mijn man Tim en mij bleek roze te zijn. Hoe verassend! Ik had niet gedacht dat Tim ermee in zou stemmen, maar roze it is! 

Het werd de kleur Madonna No.90 uit de serie Limited Shades van Vestingh Paint. Het is niet roze-roze, maar meer een warme nude tint die goed blend met de grijze kleur van de tegels. Het contrast is niet te groot waardoor de badkamer een rustige uitstraling krijgt.

In één ruk door schilderen

Zoals je ziet heb ik ook het plafond meegeschilderd. De ruimte is best klein en daarom heb ik het aantal 'vlakken', of het nu tegels zijn, een spiegel of verf, zo min mogelijk te houden. Nu heb ik twee verschillende soorten tegels, een grote spiegel en een groot geschilderd roze oppervlak. Wanneer ik het plafond wit zou laten komt er nog een kleurvlak bij wat het geheel onrustig kan maken.

Vergeet het plafond niet! Misschien is het voor de uitstraling van de kamer juist een goed idee om deze mee te schilderen.

Wil jij ook graag een unieke badkamer en kun je wel wat inspiratie gebruiken? Bekijk dan de gave badkamers in deze blogpost.

Inspiratie/Inrichten

16x Lef in de badkamer

Wat kleur doet!

Ik ben altijd weer verbaasd wat een verschil kleur maakt. Moet je nou eens kijken dat je met alleen een likje verf een totaal andere look kunt creëren! Dit is ook de reden dat ik ervoor heb gekozen de badkamer niet helemaal te betegelen. Nu heb ik altijd de mogelijkheid om mijn badkamer in een nieuw jasje te steken.

Benieuwd hoe ik op de indeling van de badkamer gekomen ben? Lees dan onderstaande blog.

Inspiratie/Make-overs

Van kurkenkamer tot badkamer

Wil je meer lezen over kleur?

Laat een bericht achter

Je e-mailadres wordt niet getoond.

Gerelateerde posts

Inspiratie/Make-overs

Slaapkamer make-over: van donker nachtblauw tot zonnig crème

Leestijd2 min leestijd

Inspiratie/Kleur

5 waanzinnige kleurencombinaties met beige als hoofdkleur

Leestijd4 min leestijd

Inspiratie/Kleur

Deze 4 herfstkleuren brengen warmte en knusheid in je huis

Leestijd2 min leestijd

Volgende blogpost

DIY/Kunst

DIY kunstwerk van Papier-maché: uniek én goedkoopLeestijd4 min leestijd

Populaire blogposts

Meubels

Reveal: mijn nieuwe modulaire Scandinavische bank

Meubels

Maak in 5 stappen zelf een zwevend bureau

Upcycle

DIY Ivar IKEA hack: van massaproduct tot meubel op maat

Kleur

Bakery Brown: naturel tint voor een warme & knusse woonkamer

Verbouwen

Checklist voor het kopen van een oud huis