furniture plant room indoors flooring flower blossom interior design Hal makeover

Hal makeover: voor én na

minute read3 min leestijd

De entree van mijn huis was écht toe aan een opknapbeurt.. en dat is nog zachtjes uitgedrukt. Jarenlang kwam ik binnen op een houten ondervloer met vlekken & kieren, om nog maar te zwijgen over al het schilderwerk dat nog gedaan moest worden. Maar na zo’n lange tijd klussen kon ik het gewoon niet opbrengen om eraan te beginnen. Maar nu is het af!

Bij dit project heb ik veel verschillende ontwerpen gemaakt: met een lambrisering, een uitgesproken bloemen behang, ingetogen kleuren of juist spannende kleurcombinaties. Ik liep tegelzaak in en uit voor de vloer en kon maar geen keuzes maken. Totdat er druk achter zat.. Dus, heb je moeite om dingen gedaan te krijgen in huis?

Organiseer een feestje bij je thuis en zet jezelf als doel dat je de klussen hebt gedaan.

Het helpt echt, ineens had ik een strakke planning en gingen Tim en ik als een speer met de opknapbeurt.

Moodboard

Tim en ik beginnen elke klus met het maken van een moodboard. Zo kunnen we goed zien waar we qua stijl & wensen van elkaar verschillen en waar we elkaar kunnen vinden. Over één ding waren we al snel uit: zodra je over de drempel stapt moet de hal je omarmen en luxe aanvoelen.

Een mooie balans tussen modern – klassiek & design dat de jaren ’30 stijl complimenteert.

 interior design indoors door floor wood Hal makeover moodboard

Dit moodboard is trouwens ook meteen voor het toilet. Omdat deze aan de hal grenst, wilden we deze in dezelfde stijl houden.

Van smoezelige tot gestripte hal

Zoals je ziet had de tijd al tientallen jaren stilgestaan in deze hal. Omdat we rigoreus aan de klus gingen in ons hele huis, hebben we ook meteen de hal gestript. Andere kamers kregen steeds voorrang en daarom hebben we langer gezeten in de gestripte versie van de hal dan de gedacht. Oeps!

 wood banister handrail door hardwood flooring indoors interior design staircase Hal makeover origineel
 flooring wood floor hardwood Hal makeover vloer leggen
 wood flooring hardwood floor handrail banister door plywood interior design indoors Hal makeover glas in lood

Dubbele visgraat

De laatste tijd zie je veel marmer in onze keukens en badkamers terugkomen. Hoewel marmer tijdloos is, heeft het ook het imago dat het een beetje tacky kan zijn.. Ik moet eerlijk bekennen dat ik dit zelf eerst ook vond.. Maar misschien is het net als zo’n muzieknummer waar je even aan moet wennen. Hoe vaker je het hoort, hoe leuker je het gaat vinden!

Onze woonkamer vloer is een houten visgraat. Je zou kunnen denken dat het dan een beetje dubbelop is om in de hal ook een visgraat tegel te plaatsen. Think again! Ik vind het juist een leuk en speels effect geven. Jij?

  visgraat hout parket tegels marmer
  visgraat hout parket tegels marmer

Hague Blue en Dead Salmon van Farrow & Ball

De lichte marmeren visgraat vloer biedt de gelegenheid voor opvallende kleuren op de muur. Weet je nog dat ik zei dat de hal je moet omarmen? Dat effect krijg je met de diepblauwe kleur ‘Hague Blue’ van Farrow & Ball. Als warme tegenhanger heb ik ‘Dead Salmon’ gekozen, ook van Farrow & Ball. Niet echt een sexy naam ‘dooie zalm’. Maar wel een hele mooie kleur! En het past mooi bij het glas-in-lood.

Op een zonnige dag zie je van die sprookjesachtige, gekleurde fonkelingen op de vloer, heel mooi!

De portiek deuren heb ik op zolder gevonden, die wil ik ook nog eens oplappen en terug plaatsen. Een huis is nooit écht ‘af’ hé?!

  hal hague blue visgraat marmer spiegel
  glas-in-lood raam
  hal hague blue dead salmon visgraat marmer inbouwspots paneeldeuren
  hal dead salmon visgraat marmer trap
  hal dead salmon visgraat marmer trap glas-in-lood raam

Zelfgemaakte sierlijsten

Om de hal een klassieke touch te geven hebben we sierlijsten gemaakt op het plafond. Er ontstaat een mooi lijnenspel en het plafond lijkt hoger. Zie je de klassieke lijst en de strakke inbouwspot? I love it! Wil je zelf graag sierlijsten maken? Bekijk de blogpost: 

  sierlijsten plafond
DIY

Geef je plafond of muur klasse met zelfgemaakte sierlijsten

  sierlijsten plafond inbouwpots

Ik ben super blij dat ik deze hal binnenstap na een lange werkdag. Een groot verschil met eerst! Hopelijk vond je het leuk om binnen te kijken, en als je vragen hebt: laat een berichtje achter.

Tot de volgende blogpost!

Reacties

Manon van Ree

Hoi Amber,

Welke afmeting van tegels heb je?
Super gaaf!

Groetjes Manon

Amber

Hoi Manon, Thanks! De maat is 28 x 7 cm. Groetjes!

Michelle

Hi Amber,

Welke vloertegel heb je gebruikt in de hal?

Groetjes Michelle

Amber

Hi Michelle,

Ik weet niet precies van welk merk het is, maar ik heb het gekocht bij Kol Tegels in Haarlem. Er waren twee opties: van VT Wonen en die ik heb gekozen. Die van VT Wonen is wat koeler van kleur en strakker. Deze was iets 'ambachtelijker' om te zien en dat sprak me aan. Hopelijk kunnen ze je bij Kol Tegels verder helpen :)

Groetjes, Amber

Michelle

Hi Amber,

dankje voor je reactie! Ik ga meteen even kijken!

groetjes Michelle

Sabina

Prachtig, alles wat jullie doen :)
Mag ik vragen waar de witte vensterbank komt?
Alvast bedankt

Amber

Dank je Sabina! De vensterbank is origineel en zat al in het huis :)

Laat een bericht achter

Je e-mailadres wordt niet getoond.