sierlijsten plafond

Geef je plafond of muur klasse met zelfgemaakte sierlijsten

minute read2 min leestijd

Ik heb het plafond van mijn hal gepimpt met sierlijsten, en het past nu perfect bij het karakter van mijn jaren ’30 huis! Je kunt een muur of plafond gemakkelijk opleuken door zelf sierlijsten te maken. Het voegt veel karakter toe en is relatief makkelijk uit te voeren!

Sierlijsten geven klasse aan het plafond of de muur

Laat ik beginnen met te zeggen dat je geen jaren ’30 huis hoeft te hebben om sierlijsten te plaatsen. Juist in een strak huis kunnen sierlijsten veel sfeer & klasse brengen. Een simpele rand als lambrisering kan al verschil maken. Ik combineerde de sierlijsten met strakke stuc spots. Een mooie match tussen modern & klassiek.

Er zijn verschillende soorten sierlijsten: met een kraal, dubbele kralen, een golf, dubbele golf. Opties genoeg! Ik heb ervoor gekozen dunnere sierlijsten te gebruiken. Daardoor is het een leuk klassiek detail, maar wordt het niet té klassiek.

  sierlijsten plafond inbouwspots

Wil je ook sierlijsten maken?

Dan heb ik een aantal tips voor je.

  diy sierlijsten zelfmaken
  sierlijsten plafond diy

Doe het voorwerk aan de grond

Boven je hoofd werken kan best zwaar zijn, zet de lijsten eerst in de grondverf met houtverf. Schuur de lijsten op voordat je het bevestigt aan het plafond. Zoals je ziet heb ik dat eerst niet gedaan. Daar had ik meteen spijt van, ik had zulke lamme armen daarna!

Bevestig de sierlijsten met kit

Gebruik montage kit voor de bevestiging, maar gebruik niet teveel, anders loopt het ernaast en dat is lastig te verwijderen.

De afwerking maakt het verschil

Na het bevestigen van de sierlijst kun je de randen kitten, zo vallen de kieren weg en wordt de lijst één geheel met het plafond. Ik heb altijd een glas water met een beetje zeep naast me. Met een vochtige vinger kun je de kit mooi glad krijgen. Strakker dan dat wordt het niet!

In één ruk door schilderen

Professionele schilders zullen me wel op m’n kop willen geven, maar ik heb de sierlijsten gewoon geschilderd met muurverf. Je kunt zo lekker door blijven sauzen met de muurverf en je ziet geen verschil tussen verschillende verfsoorten.

  sierlijsten plafond inbouwpots diy
  sierlijsten plafond diy
  sierlijsten plafond diy
  sierlijsten plafond diy glas-in-lood

Ik ben super blij met het plafond. Dat is fijn thuiskomen in een mooie afgewerkte en sfeervolle hal! Wil je meer foto’s zien van mijn hal:

 furniture plant room indoors flooring flower blossom interior design Hal makeover
Hal & toilet

Hal makeover: voor én na

Reacties

Tamara

Welk soort sierlijsten heb je aan de muur gebruikt? Van zacht piepschuim materiaal of harder plastic. Ik ben aan het uitzoeken wat het fijnst werkt. Zit zo veel prijs verschil in. 

Amber

Hi Tamara,

Ik heb houten sierlijsten gebruikt die ik heb gekocht bij de Gamma. Ik heb geen ervaring met piepschuim of plastic. Piepschuim lijkt me opzich prettig werken omdat het licht is, zeker als je boven je hoofd werkt.

Succes met de zoektocht!

Laat een bericht achter

Je e-mailadres wordt niet getoond.