Amber Loves Design
Alle blogs
Inspiratie
DIY
Tips & tricks
Amber Loves Design
PinterestInstagram
kantoor kast ikea thuiswerkplek bureau ivar
Inspiratie/Inrichten

Een inspirerende & praktische werkplek, zeker in deze tijd geen overbodige luxe

Leestijd3 min leestijd

Ik geloof dat je elke thuiswerkplek kunt omtoveren tot een plek waar je graag zit en goed je werk kunt doen. Het kost even wat denkwerk en tijd om het op te knappen, maar het levert je - zeker in deze tijd - veel op! En belangrijk: het is óók mogelijk met een klein budget. Ik gaf mijn thuiskantoor een make-over en vertel je hoe ik het heb aangepakt.

Clean desk policy, net zoals op kantoor

Ik hou van een opgeruimde werkplek ☝️ Als er allerlei rotzooi op mijn bureau rondslingerd ontstaat er chaos in mijn hoofd. Daarom hou ik mijn werkplek zo opgeruimd mogelijk. Wat zeker niet betekent dat het saai hoeft te zijn! Ik maak het gezellig met bloemen, een schilderijtje en  een kaars. Zolang de basis goed is heb je niet veel nodig.

Nieuwsgierig hoe je je werkplek inspirerend én praktisch maakt? Lees dan gauw verder 🙃

Opbergruimte in het kwadraat

Om een opgeruimde werkplek te kunnen hebben, heb je opbergruimte nodig. Dat was voor mij dan ook prioriteit nummer 1 bij het maken van de indeling. Na het maken van veel verschillende ontwerpen was de indeling met bovenkasten voor mijn ruimte het meest praktisch. En het levert het meeste bureauoppervlak op! 

De kosten van de make-over wilde ik zo laag mogelijk houden en daarom koos ik als basis voor de IKEA Ivar kast. Deze is van hout en makkelijk te customizen. Zo hoef ik geen fortuin uit te geven aan een kast op maat, maar kon ik het toch laten aansluiten bij mijn wensen.

Samen met Tim heb ik veel gesleuteld aan de Ivar Kast van IKEA:

  • De frontjes kregen een nieuwe look met populieren multiplex
  • Er zijn speakers ingebouwd voor een spectaculaire muziekbeleving
  • We hebben een (kleuren) lichtstrip ingebouwd die diepte geeft
  • En we maakten een kast op maat waardoor we optimaal gebruik maakten van de ruimte

Hier kun je lezen hoe ik de DIY heb aangepakt:

DIY/Upcycle

DIY Ivar IKEA hack: van massaproduct tot meubel op maat

Een bureau waar je u tegen zegt

Het bureau is 2.80 cm breed en 65 cm diep en heb ik samen met Tim gemaakt. We zouden hier zelfs met z’n 3-en kunnen zitten! Het bureau loopt over de hele lengte van de kamer en daardoor lijkt het nog ruimer. Het bureau is zwevend en daardoor kunnen we zitten waar we willen zonder dat er pootjes in de weg zitten.

Maak het bureau diep genoeg zodat je je benen goed kwijt kunt.

Opgeruimd staat netjes

Ik heb een HE-KEL aan kabels. Op één of andere manier duiken ze overal op en ik vind het zó slordig staan. Dat wilde ik graag voorkomen in mijn nieuwe kantoor. Daarom heb ik onder het bureau een kabelgoot gemaakt en gaatjes geboord waar de kabels doorheen kunnen. Ook de router is netjes uit het zicht en bevestigd aan de onderkant. We hebben alleen nog kabels van het toetsenbord en de muis. Nou daar kan ik wel mee leven ;)

Meer weten over deze DIY? Ontdek hoe ook jij zo’n zwevend bureau kunt maken. En het is beter te doen dan je denkt ;)

DIY/Meubels

Maak in 5 stappen zelf een zwevend bureau

De juiste kleur op de muur is een gamechanger

Kleur heeft veel invloed op je gemoedstoestand en kan dus een groot verschil maken in hoe jij je werkdag beleeft! Maar welke kleur kies je dan? Dat is natuurlijk per persoon verschillend, want iedereen heeft een andere behoefte en smaak. 

Er zijn allerlei theorieën over kleur binnen een werkplek en mijn uitleg is véél te kort door de bocht, maar geeft je toch een idee. 

  • Rood: activerend en helpt met het doorhakken van knopen
  • Oranje: stimuleert creativiteit en brengt een vrolijke vibe
  • Geel: geeft energie en brengt warmte
  • Groen: staat voor gezondheid en zet aan tot beweging
  • Blauw: activeert de productiviteit en het intuïtief werken 

Waarom koos ik dan voor onverzadigde aardse tinten en gitzwart? Ik werk als designer en maak ontwerpen in verschillende kleuren. Ik moet me dus helemaal kunnen inleven in huisstijlen en moods. Een hele uitgesproken kleur achter mijn beeldscherm zou mijn werk simpelweg kunnen beïnvloeden. De zwarte achtergrond vormt nu een neutrale basis en is rustig voor mijn ogen. Daarnaast sluit het aan bij het kleurenpalet in de rest van mijn huis.

Omdat de kleuren neutraal zijn, heb ik uitgepakt met kleurvlakken. Zo wordt het toch een inspirerende werkplek! De kast en het bureau worden omkaderd met een kleurvlak, waardoor het één geheel wordt. Het maakt ook het contrast tussen het blanke populieren multiplex en de zwarte wand wat zachter. Het bureau heb ik er eigenwijs uit laten springen waardoor het net een speels effect geeft. 

Wil je strakke lijnen maken op de muur? Gebruik FrogTape. Ik heb al heel wat verschillende tape geprobeerd, maar geen was er zo goed als FrogTape! 

Tegelijk een meeting houden kan weer!

Gauw met je laptop in de armen naar boven rennen omdat jij of je partner een meeting heeft, klinkt bekend? We moeten vanwege het vele thuiswerken heel wat incasseren van elkaar. En ik kan me voorstellen dat het helemaal een uitdaging is als je jonge kinderen om je heen hebt dartelen! Daarom is het fijn als je een werkplek hebt die je af kunt sluiten. Zelfs dan moeten er afspraken gemaakt worden, weet ik uit betrouwbare bron :p Maar het maakt het thuiswerken een stuk rustiger. Het door elkaar tetteren en geïrriteerd zuchten is nu voor ons dus passé! 

Wil je alles weten over de schuifdeur? Check deze post:

Inspiratie/Inrichten

Rustig thuiswerken dankzij een stalen schuifdeur

Leuk dat je mijn blog gelezen hebt! Ik hoop dat je geïnspireerd bent geraakt om je werkplek te veranderen in een plek waar je graag bent! 

Wat vind je van mijn kantoor make-over? Let me know in een berichtje. Tot de volgende keer!

Wil je meer lezen over inrichten?

Reacties

Toon alle comments (3) »
Gravatar for liekedewilde92@gmail.com
Lieke16 april 2021

Super mooie werkplek zeg! Ik ben momenteel ook bezig met het maken van een soortgelijk bureau, maar twijfel nog over de hoogte van het bureaublad. Op welke hoogte zit jullie blad / adviseer je?

Gravatar for amberlovesdesign@gmail.com
Amber24 april 2021

Hi Lieke,

Dank je! De hoogte vond ik ook heel moeilijk te bepalen. Ik las overal dat je het meest ergonomisch zit wanneer je met je benen en armen in een hoek van 90 graden zit. Dat is gebaseerd op een ‘gewone’ bureaustoel.

Mijn fysio zei dat het beter is om op een zadelkruk te zitten en het bureau wat hoger te zetten. Heb je een traditionele bureaustoel dan moet je goed kijken naar je lengte. Er zijn verschillende tabellen voor. Ik ben 168 cm en mijn bureau is 74 cm hoog. Ik gebruik ook af en toe een steuntje voor mijn voeten. Achteraf had het bureau best 3-5 cm hoger mogen zijn. Maar dat is mijn persoonlijke voorkeur.

Ik durf dus geen hoogte te zeggen, omdat het afhankelijk is van je lengte. Hopelijk kun je online meer tips vinden en anders zou ik het zeker aan een fysiotherapeut vragen. Die zitten erop ;)

Gravatar for s_slob@hotmail.com
Sandra10 januari 2021

Ziet er super uit!! Ik wil graag ook een goede werkplek maken. Is dat een wandplank die je hebt gebruikt? Vraag me namelijk af hoe je deze in de muur hebt bevestigd

Gravatar for amberlovesdesign@gmail.com
Amber12 januari 2021

Hi Sandra, het is een bureau dat we uit een houten plaat hebben laten zagen in een houtzagerij. Om het te bevestigen aan de muur hebben we een frame bevestigd aan de muur en daar de plank op geplaatst. Hier kun je een foto zien van de onderkant waar je het frame kunt zien.

Gravatar for fambuis@outlook.com
Suus20 november 2020

Super mooie werkplek. Mag ik vragen welke dikte van het multiplex je hebt gebruikt en heb je het ook nog afgelakt of is dat niet nodig?

Gravatar for amberlovesdesign@gmail.com
Amber22 november 2020

Dank je Suus! De dikte van het hout dat ik heb gebruikt is 12mm. Ik heb het opgeschuurd met fijn schuurpapier en daarna afgelakt met Rigo Skylt lak. Het is echt goed spul, deze lak verandert niets aan de kleur van het hout. 

Laat een bericht achter

Je e-mailadres wordt niet getoond.

Gerelateerde posts

Inspiratie/Make-overs

Slaapkamer make-over: van donker nachtblauw tot zonnig crème

Leestijd2 min leestijd

Inspiratie/Kleur

5 waanzinnige kleurencombinaties met beige als hoofdkleur

Leestijd4 min leestijd

Inspiratie/Kleur

Deze 4 herfstkleuren brengen warmte en knusheid in je huis

Leestijd2 min leestijd

Volgende blogpost

DIY/Upcycle

DIY Ivar IKEA hack: van massaproduct tot meubel op maatLeestijd6 min leestijd

Populaire blogposts

Meubels

Reveal: mijn nieuwe modulaire Scandinavische bank

Meubels

Maak in 5 stappen zelf een zwevend bureau

Upcycle

DIY Ivar IKEA hack: van massaproduct tot meubel op maat

Kleur

Bakery Brown: naturel tint voor een warme & knusse woonkamer

Verbouwen

Checklist voor het kopen van een oud huis