We hebben een klushuis gekocht!

minute read2 min leestijd

Mijn man en ik hebben allebei de drang om te creëren. Iets eigens te bedenken én te maken: we zijn ontwerpers! En waar kun je nou nog duidelijker je stempel op drukken dan op je eigen huis? 

Zodra ik de foto’s zag van dit jaren ’30 huis wist ik het “dit wordt ons nieuwe thuis!”. Het staat precies op de goede plek, heeft het karakter dat we zoeken en heeft een diepe tuin met twee gigantische beukenbomen. Kijk dan! What’s not to love?

Dromen over morgen

Tijdens de bezichting droomde ik er al over hoe het zou zijn om te wonen in dit huis. Knusse wintermaanden met een knisperend haardvuurtje. Lange, rijkelijk gedekte tafel met lachende mensen. In de vroege zomer staan de openslaande deuren open, ruist de wind door de bomen en geniet ik van de geur van bloemen en pas gemaaid gras. *zucht*

Tender Loving Care

Ons bod werd geaccepteerd en we begonnen meteen met indelen en plannen. Het huis kon wel wat TLC  gebruiken, want er was sinds de oude dame erin was getrokken niets meer aan gebeurd. Ik zag het al helemaal voor me; díe muur weg, déze deuren op een andere plek, het toilet vergroten, een aanbouw plaatsen, nieuw sanitair, nieuwe keuken en alles voorzien van een verse laag stukwerk. Ik hoor mijn toenmalige collega nog zeggen: “nou, dan mag je wel een ton meenemen!” Toen dacht ik dat het wel mee zou vallen.. Little did I know..

Nuttige artikelen voor als je gaat verbouwen

Mijn plan was om te bloggen tijdens de verbouwing, maar dat is niet helemaal gelukt :) We besloten heel veel zelf te doen, dus we moesten in een korte tijd héél veel leren over klussen. We werkten allebei fulltime, klusten in de avonduren en in de weekenden. Loodzwaar was het! Maar ook super leerzaam.

Dus naast al dat plannen, googlen, Youtube filmpjes kijken over klussen, het klussen zelf, bouwmarkten bezoeken en pizza eten was er geen tijd om te bloggen.. haha.

Toch zijn er een paar dingen die ik écht perse met je wil delen. 

Te vaak zie ik om me heen dat familie en vrienden een huis kopen en toch voor een hoop verassingen komen te staan. Zonde! Daarom heb ik een checklist opgesteld die je kan helpen bij de aanschaf van je huis. Hier staat bijna alles in wat belangrijk is om te weten vóórdat je een huis koopt.

Verbouwen

Checklist voor het kopen van een oud huis

En als je dan een huis gekocht hebt, heb je vast wat aan mijn lijst met onverwachte kosten :) Ontdek met welke kosten je rekening kunt houden en probeer je budget completer te maken. Succes met de uitdaging die je aangaat! 

 human person flooring wood Kosten bij een verbouwing
Verbouwen

Deze onverwachte kosten kun je verwachten bij een verbouwing

Reacties

Laat een bericht achter

Je e-mailadres wordt niet getoond.