Kersthoekje 3x net even anders gestyled

minute read2 min leestijd

Yes, de kerstperiode is weer aangebroken! Tijd om de kitcherige glitter decoratie weer van zolder te halen. Ik stak mijn tv meubel op 3 verschillende manieren in kerststijl en geef je wat tips over het creëren van een stijlvol kersthoekje!

Elk jaar is mijn kerstversiering een beetje anders. Minder kerstballen of juist meer, een guirlande in de vensterbank of niet, een kleurtje toevoegen aan de collectie of ton sur ton. Dat vind ik juist zo leuk! Naar mate de kerstdagen dichterbij komen, komt er vaak steeds meer kerstdecoratie in mijn woonkamer. Ik experimenteerde wat met de spullen die ik had liggen en ben benieuwd welke versiering jou aanspreekt!

#1 Subtle Glamour

Glanzend goud in combinatie met vergrijst groen. Niet over de top, maar toch glitterig genoeg voor een feestelijke uitstraling. De gouden boompjes en glanzende bloempot doen de trick. Ook zie je hier zie je de kracht van herhaling: de eucalyptus heeft iets weg van het nepboomje rechts, maar ze zijn net even anders waardoor ze een mooie match zijn samen. Het brengt ook wat hoogte waardoor het niet kaal voelt. En het toefje kleur van de kaars maakt het geheel net even warmer!

#2 Hint of Christmas

Deze look is minimalistisch en geschikt als je niet van teveel poespas houdt. Je kunt een grote tak kopen of zoeken in het bos en versieren met kerstballen. Door het asymmetrisch te maken wordt het geheel wat speelser. Ik had nog een andere tak over en heb deze er gewoon bijgezet. Het hoeft allemaal niet te gekunsteld en serieus te zijn!

Oh, en kaarsen en lampjes mogen wat mij betreft nooit ontbreken in een gezellig kersthoekje!

#3 Classic Calm

Een mini kerstboompje en/of een krans is altijd een goed idee! Ze kunnen goed samen of alleen. Het is ook leuk om de kerstboom te versieren met ballen. Ik had mijn krans al versierd en heb de boom daarom leeggelaten: soms is less more, ook in kersttijd! Wel jammer dat de batterijen van mijn kerstboompje op waren 😅 Rode besjes en rode ballen in de krans zijn de klassieke touch die het geheel afmaken. 

8 tips voor een stijlvol kersthoekje:

1. Kies een kleurenthema (ik heb goud en okergeel gekozen)
2. Laat de kerstversiering aansluiten bij je interieur
3. Breng warmte door lichtjes en kaarsen
4. Wissel glanzend en glitter af met mat en natuurlijke materialen
5. Groepeer verschillende items bij elkaar
6. Breng hoogte verschil aan zodat het niet te ielig overkomt
7. Maak een asymmetrisch compositie zodat het speelser oogt
8. Soms is less more, ook in kersttijd (maar dat is smaak 🙂)

En welke decoratie spreekt jou het meeste aan?

Subtle Glamour, Hint of Christmas of Classic Calm?

Reacties

Annemarie

Ze zijn alle drie prachtig, wat moet je nou kiezen.

Amber

Haha leuk om te horen :)

Laat een bericht achter

Je e-mailadres wordt niet getoond.