wcrolhouder diy

Nooit meer zonder wc papier met deze DIY toiletrolhouder!

minute read2 min leestijd

Geen idee waar ik deze ingebouwde toiletrolhouder gezien heb, maar dit leek me toch zo handig! Ik heb kant-en-klare producten gevonden voor €200,-, maar dacht ‘dat moet goedkoper’ kunnen. Dus maakten we het zelf.

Tijdens de verbouwing hadden we allerlei bouwmateriaal en gereedschap liggen. We gingen even neuzen tussen de restjes en hoopten iets te geschiktst te vinden voor deze klus. En ja hoor: wat een mazzel! We vonden een ventilatiebuis van 125 cm en daar past een toiletrol doorheen. Aan het werk dus.

Hoe we deze toiletrolhouder hebben gemaakt

We hebben een vierkanten box gemaakt van 15×15 cm die aan de voorkant open is. We hebben deze maat aangehouden, omdat de grootste toiletrol die we konden vinden hierin past 🙂
Bovenin de box zit een rond gat waar de toiletrollen door heen passen
De ventilatiebuis sluit aan op dit gat en is met kit vastgemaakt aan de houten box
Aan de bovenkant van de ventilatie buis zit een houten plaat om de toiletrollen tegen te houden

  inbouw toiletrolhouder
  inbouw toiletrolhouder

Het resultaat

De toiletrollen zijn netjes uit het zicht omdat de voorraad ingebouwd is. Er is ruimte tot wel 5 rollen! Ideaal toch? Ga je je toilet opknappen of vervangen, dan is dit misschien een leuk idee om te doen.

Om de houder te vullen duw je via de voorkant van de box de toiletrollen stuk voor stuk omhoog via het gat in de bovenkant. Als je een toiletrol eruit pakt, valt de volgende rol door de zwaartekracht naar beneden. Kind kan de was doen!

  inbouwtoilet toiletrolhouder

Je moet natuurlijk wel de voorraad bijvullen, anders kom je alsnog zonder wc papier te zitten 😉

Andere ideeën

Verbouwing al achter de rug en op zoek naar een minder ingrijpende oplossing voor jouw toiletrollen? Misschien zit hier een leuk idee voor je tussen.

Reacties

Laat een bericht achter

Je e-mailadres wordt niet getoond.