Amber Loves Design
Alle blogs
Inspiratie
DIY
Tips & tricks
Amber Loves Design
PinterestInstagram
slaapkamer hague blue desenio
Inspiratie/Kleur

Donkere slaapkamer om bij weg te dromen

Leestijd3 min leestijd

Je slaapkamer donker verven, dat is best spannend! Na eindeloos scrollen door mooie kiekjes van donkere slaapkamers dacht ik: “ik doe het gewoon”. Wie weet durf jij ook je hagelwitte muren te lijf te gaan met een roller donkere verf na het zien van deze blog.

Hagelwit humeur

Mijn slaapkamer was spierwit, met uitzondering van één wand die ik een soft blauw-groen kleurtje had gegeven. Heel licht en fris, maar niet echt bijzonder. Ik denk dat ik er wel wat leuks van had kunnen maken met wat meer accessoires zoals een vloerkleed, een plank aan de muur of iets dergelijks, maar ik wilde gaan voor een nieuw kleurtje en groots effect!

Donker, donkerder, donkerst

Anyway, ik zwijmelde al een tijdje weg bij foto’s van knusse, donkere slaapkamers, maar het was tijd voor actie. Ik had meerdere kleurstalen in huis gehaald en ik kwam uit bij de kleur Hague Blue van Farrow & Ball.

De donker blauwe kleur past precies bij een kamer waar je tot rust wilt komen, het geeft een gevoel van geborgenheid.

Ik wilde beginnen met één wand, maar besloot bij de verfwinkel all the way te gaan. Hoppa, gewoon alles donker! Zo impulsief gaan de schilderklussen meestal bij mij en het heeft gelukkig nog nooit verkeerd uitgepakt 🙂

Ik denk altijd maar “het is maar verf, je kunt het altijd weer over schilderen”.

Wil je toch liever Hague Blue als accentkleur kiezen of voor een duo-tone muur willen gaan, dan is het kleurpalet hieronder misschien wat voor jou. Het is een mooie combinatie van de kleur Hague Blue en de lila-achtige kleurtinten Great White en Peignoir van Farrow and Ball. 

Schilder tip

Heb jij de mazzel dat je balken in het zicht zijn? Dan kun je tussen de balken door verven waardoor het plafond hoger lijkt. Je kunt ook onder de balken een strakke rand mee verven in de kleur van het plafond, daardoor toont het plafond een stuk rustiger. Bekijk maar eens het verschil bij de voor foto met de blauw-groene kleur en de foto hier boven.

De inbouwkast deuren hebben we er zelf in gezet. Daar kan ik ook nog eens een post over maken.
Hi! Hier sta ik weer eens in mijn pyjama foto’s te maken, haha.

Deze blogpost was long overdue, want mijn slaapkamer makeover is alweer even geleden. Maar ik heb nu eindelijk een mooie, nieuwe camera waar ik deze foto’s mee kon maken! Ik ben er super blij mee en kan niet wachten om nog meer foto’s te maken en je te inspireren met mijn opknap klussen in huis. Stay tuned!

Wil je meer lezen over kleur?

Reacties

Toon alle comments (4) »
Gravatar for annemariedejonge89@gmail.com
Marie7 januari 2021

Hoi Amber, ik ben ook gek op de Hague blue kleur van Farrow and Ball en wil deze ook graag op de muren van mijn slaapkamer. Ik twijfel alleen nog om de verf aan te schaffen, omdat ik in veel reviews lees dat de verf lastig netjes op de muur aan te brengen is (je blijft strepen zien) en later heel makkelijk blijvende vlekken maakt als je er ook maar lichtjes met iets tegen aan komt. Hoe is jouw ervaring hiermee? Ik ben heel benieuwd :)

Gravatar for amberlovesdesign@gmail.com
Amber12 januari 2021

Hi Marie, het is een prachtige kleur :) Het aanbrengen vond ik zelf niet zo lastig. Het ligt ook erg aan in welke verf je de kleur laat mengen. Het is beschikbaar in Histor, Flexa geloof ik ook, Sigma en natuurlijk de originele Farrow & Ball. Ik heb de Sigma verf gebruikt en die is goed wat betreft kwaliteit, maar toch zie je wel wat vegen. Nu heb ik de kleur gebruikt in ruimtes die niet veel te lijden hebben en heb ik er niet zo'n last van. Maar het klopt dat in andere merken en in kwetsbare ruimtes de verf kwetsbaar is. Ik zou dus adviseren om voor de kwaliteitsverf te kiezen!

Gravatar for c.swaanen@live.nl
Cynthia 17 december 2020

Hoi!! Leuke kamer zo. Ik was nu ook op zoek en wij willen dat misschien ook wel. Is dat ook hage blue watt je op de muren hebt? 

Gravatar for amberlovesdesign@gmail.com
Amber20 december 2020

Hi Cynthia, dank je! Het is inderdaad de kleur Hague Blue :)

Gravatar for stephanie_hoekstra@live.nl
Stephanie 21 november 2020

Hoi Amber,
Wat een mooie schilderijen, waar heb je die vandaan?

Gravatar for amberlovesdesign@gmail.com
Amber22 november 2020

Hi Stephanie, dat is een goede vraag. Ik krijg deze vraag vaker, maar ik kan het niet meer terug vinden. Ik geloof dat het bij Desenio of bij Posterstore vandaan komt. Als ik het ontdek zal ik je mailen! Bye, Amber

Gravatar for wilvdvelde@gmail.com
Wil24 mei 2020

Oh Amber, dat hebben jullie weer mooi gedaan! Het is zo herkenbaar wat jullie doen als jong stel! Wij waren Joost en ik, ook altijd zo bezig! Je wil niet weten hoeveel kleuren wij gehad hebben, en hoeveel interieur stijlen! Vindt het ook nog steeds leuk om te doen hoor, maar bij mij is het niet zo strak en glad meer, maar ‘n ander kleurtje blijft leuk! Top!

Gravatar for amberlovesdesign@gmail.com
Amber24 mei 2020

Haha dank je Wil. Maar jij hebt ook nog niet zo lang geleden een nieuw kleurtje op de muur gedaan toch. Dat is ook zo leuk geworden!

Laat een bericht achter

Je e-mailadres wordt niet getoond.

Gerelateerde posts

Inspiratie/Make-overs

Slaapkamer make-over: van donker nachtblauw tot zonnig crème

Leestijd2 min leestijd

Inspiratie/Kleur

5 waanzinnige kleurencombinaties met beige als hoofdkleur

Leestijd4 min leestijd

Inspiratie/Kleur

Deze 4 herfstkleuren brengen warmte en knusheid in je huis

Leestijd2 min leestijd

Volgende blogpost

DIY/Upcycle

DIY: Pimp je oude kandelaar tot een leuke sfeermakerLeestijd2 min leestijd

Populaire blogposts

Meubels

Reveal: mijn nieuwe modulaire Scandinavische bank

Meubels

Maak in 5 stappen zelf een zwevend bureau

Upcycle

DIY Ivar IKEA hack: van massaproduct tot meubel op maat

Kleur

Bakery Brown: naturel tint voor een warme & knusse woonkamer

Verbouwen

Checklist voor het kopen van een oud huis