Amber Loves Design
Alle blogs
Inspiratie
DIY
Tips & tricks
Amber Loves Design
PinterestInstagram
Beige & Beautiful: binnenkijken bij 3 influencers met een beige interieur
Inspiratie/Binnenkijken

Beige & Beautiful: binnenkijken bij 3 influencers met een beige interieur

Leestijd4 min leestijd

Beige is hot op dit moment en dat begrijp ik maar al te goed! Het straalt rust uit en geeft een warme sfeer aan een ruimte. In deze blog kijken we binnen bij 3 influencers die maar niet genoeg krijgen van de kleur beige. Ontdek hoe ze beige hebben toegepast en laat je inspireren door hun prachtige interieur.

Ik weet niet of het een fase is of niet, maar ik ben momenteel gek op de kleur beige. Het is zo licht, zacht, vriendelijk, luchtig en warm. Op Instagram kom ik veel mooie interieurs tegen met een beige basis. Het leek me leuk om ze eens met je te delen!

Dus: ben je op zoek naar inspiratie voor een rustig en stijlvol beige interieur, dan zit je hier op de goede plek.

#1 Marianne van @LifebyMary

Nog niet zo lang geleden ontdekte in het Japandi account van Marianne en ik was er meteen dol op. Ik vind het mooi in balans door het contrast dat ze toevoegt met zwarte accenten. Al zou Marianne 5x dezelfde foto plaatsen op Instagram, dan nog blijf ik er naar kijken, haha. Kijk zelf maar!

Zachte, lichte beige tint

Mijn favoriete kleur is de beige kleur Gili van Vestingh Paint. Dat is een eigen lijn die gemaakt is met interieur stylist Kelly van Kelly interieurdesign. Een hele mooie - net van het wit af - kleur beige.

Van mij mag er wat contrast in zitten

Als ik een kleur zou moeten toevoegen dan zou dat ook een natuurlijke tint zijn. Dan kies ik voor de kleur Ibiza van Vestingh Paint vanuit dezelfde lijn van Kelly interieurdesign.

Een mooie zachte tegenhanger met wat contrast. Dat mag van mij wel anders wordt het wat flets.

Rust in mijn interieur is rust in mijn hoofd

Ik vind beige een heel mooie warme tint en toch fris. Een beige interieur - met het nodige contrast - is een natuurlijke rustige basis. Dit geeft me rust, en dat zoek ik in mijn interieur. Rust in mijn interieur is rust in mijn hoofd.

Favo item? Poeh dat zijn er zoveel!

Allereerst de beige barstoelen! En Ik ben heel blij met de ecru/beige bank. Maar de golvende vaas van H&M Home is ook nog steeds een van mijn favorieten, net als een nieuwe vaas van Westwing: de Saki vaas. Zoveel moois!

Favorieten van Marianne

#2 Danielle van @ellefotografie

Stylen met de hoofdletter S, dat is wat Danielle van ellefotografie als geen ander kan. Ik zwijmel helemaal weg bij de prachtige foto's van haar interieur. Danielle voegt contrast toe door te donker hout en donkere bruinttinten toe te voegen.

Licht beige it is!

Licht beige is mijn favoriet, omdat het met sombere dagen toch iets lichter en fijner voelt. Het oogt ook wat zachter dan donkerder beige en dat vind ik prettig. Ik zou liever geen accentkleur willen toevoegen, maar als het écht moet, dan kies ik voor licht blauw of lila. Maar met tegen zin!

Ik hou het graag bij meerdere tinten beige, dus lichtere tinten en donkerdere tinten. Roomwit en wit zijn ook altijd goed.

Oase van rust

De reden is dat ik sowieso van naturel houd, is omdat het me een serene rust geeft. Ik ben al druk in het dagelijks leven en met naturel kleuren kom ik weer tot rust.

Kan alles favoriet zijn?

Poeh ik heb geloof ik niet 1 favoriet beige item 🙈 Ik heb naturel vazen, plaids en kussentjes, die vind ik allemaal tof. Maar ook onze beige bank, beige dekbedovertrekken, vloerkleden… en zo kan ik nog wel even doorgaan hoor.

Favorieten van Danielle

#3 Mardou van @sevencouches

Mardou van het account sevencouches.nl is echt queen of beige, want haar interieur is all-beige. De look and feel is Scandinavisch Bohemian en ik krijg meteen zin in vakantie. De karakteristieke, doorleefde accessoires geven haar interieur een persoonlijke touch.

De perfecte beige kleur heb ik niet kunnen vinden

Lange tijd heb ik gezocht naar de ‘perfecte’ beigetint voor mijn woning - en die heb ik niet kunnen vinden. Ik meng mijn beige tinten dus zelf. De basiskleur die ik daarvoor gebruik is eigenlijk altijd hetzelfde, Basic Beige van Perfection. Deze is qua ondertoon niet te koel en niet te warm. Deze verf heb ik gebruikt om de slaapkamer mee te schilderen, maar hiermee heb ik ook de lambrisering in de woonkamer gedaan.

Door de hoeveelheid wit die je toevoegt aan een basiskleur kun je eindeloos variëren.

Meer contrast

Als ik een kleur zou moeten toevoegen dan kies ik voor donker hout. Ik gebruik nu veel eikenhout, maar walnoothout zou ik ook nog wel willen proberen om wat meer contrast toe te voegen.

Rust, sereniteit, een warme deken

Een beige interieur is eigenlijk heel natuurlijk ontstaan. In mijn vorige huis was alles ton-sur-ton wit, van de meubels tot kussens, plaids en vazen. Na onze verbouwing drie jaar geleden groeide de behoefte aan warmte in huis. Ik begon de witte wanden te combineren met houten elementen en meer natuurlijke materialen. De slaapkamer was een groot experiment: voor het eerst in jaren ging er een kleurtje op de muur. Deze kleur probeerde ik eerder op terracotta potten en dat resultaat was precies zoals ik voor ogen had. Op de muur bleek de kleur helaas veel en veel te donker. Ik stond voor de keuze: of een volle pot verf weggooien of er het beste van proberen te maken.

Door witte latex toe te voegen ontstond uiteindelijk een kleur die naar wens was. Nog dagelijks krijg ik de vraag welke kleur mijn slaapkamer heeft. Toch leuk!

Vanaf dat moment ben ik meer beige gaan toevoegen in huis. Rust, sereniteit, een warme deken.

Favoriete sfeermakers

Moeilijk kiezen, maar dan ga ik toch voor mijn vintage berberkleden. Ik heb er inmiddels vijf, maar die bij de bank is favoriet. Handgeknoopt, bijna vijftig jaar oud. Wat mij betreft de ultieme sfeermakers!

Favorieten van Mardou

De favoriete beige verfkleuren van Marianne, Danielle en Mardou

Hopelijk vond je het leuk om binnen te kijken bij deze interieur influencers. Heb jij ook een favoriete beige verfkleur? Laat het me weten in de comments! Tot de volgende keer :)

Wil je meer lezen over binnenkijken?

Reacties

Toon alle comments (1) »
Gravatar for annemariekollaard@gmail.com
Annemarie23 januari 2023

Prachtig, heel inspirerend, krijg meteen zin in een metamorfose voor mijn interieur naar deze mooie kleuren. ❤️

Gravatar for amberlovesdesign@gmail.com
Amber13 februari 2023

Ja mooi hè! 😄

Laat een bericht achter

Je e-mailadres wordt niet getoond.

Gerelateerde posts

Inspiratie/Make-overs

Slaapkamer make-over: van donker nachtblauw tot zonnig crème

Leestijd2 min leestijd

Inspiratie/Kleur

5 waanzinnige kleurencombinaties met beige als hoofdkleur

Leestijd4 min leestijd

Inspiratie/Kleur

Deze 4 herfstkleuren brengen warmte en knusheid in je huis

Leestijd2 min leestijd

Volgende blogpost

Inspiratie/Trends

Midjourney: Wat kan AI voor jou als (interieur) designer betekenen?Leestijd4 min leestijd

Populaire blogposts

Meubels

Reveal: mijn nieuwe modulaire Scandinavische bank

Meubels

Maak in 5 stappen zelf een zwevend bureau

Upcycle

DIY Ivar IKEA hack: van massaproduct tot meubel op maat

Kleur

Bakery Brown: naturel tint voor een warme & knusse woonkamer

Verbouwen

Checklist voor het kopen van een oud huis