Zweedse Foodhallen

minute read2 min leestijd

De Saluhallen Slakteriet in Västerås is een soort Foodhallen die we kennen uit Amsterdam, maar dan kleinschaliger. Het is een heerlijke plek om rond te neuzen tussen de lokaal geproduceerde producten. En dat de Zweden houden van pure producten, dat bewijst al het uitgestalde waar op deze plek wel.

Het interieur is ambachtelijk en huiselijk met mooie tegenstellingen in materiaal. De glansende metro tegels tegenover het warme, ruwe hout.

Op verschillende plekken hangen deze mooie platen aan de muur. De vegetariër onder ons zal dit wat minder kunnen waarderen, maar de composities zijn prachtig, toch?

Landelijk met een tuttige touch

De Zweden schuwen de tuttigheid niet. Sommigen huizen zien er van buiten én van binnen uit als poppenhuisjes. Ampan’s Choklad & Bakverk is er zo één. Gebreide tafellopers, kop en schotel mooi geëtaleerd aan de wand met een decoratief lapje stof aan de rand van de plank. Ik hou ervan! Het is net alsof je een andere wereld binnenstapt. De wereld van Annika en Ampan. De counter is gevuld met chocolade, gebakjes, bolletjes, huisgemaakt brood, cake, marsepein, taart en nog meer. 

Klassika Köttbullar och Smörrebröd Skagen de lyx

De lunch van Säsong was heer-lijk! Als je in Zweden bent, moet je natuurlijk Zweedse ballen eten. Deze klassieke uitvoering was de beste tot nu toe; geen sompig omhulsel, maar een goede krokante korst! Deens roggebrood overgoten met een royale hoeveelheid garnalen, mayonaise, mierikswortel, venkel en dille. Fris van smaak, het perfecte lunchgerecht.

Breng je een bezoekje aan Stockholm? Dan is Västerås ook een aanrader, al is het alleen al voor de touristische route. Je rijdt zo'n 1,5 uur tussen de uitgestrekte velden en bossen en dat is zó rustgevend. Ik kom altijd helemaal bij als ik in Zweden ben. Er is een stuk meer ruimte per m2 persoon en dat merk je overal waar je komt!  

Reacties

Laat een bericht achter

Je e-mailadres wordt niet getoond.