slaapkamer hague blue desenio

Donkere slaapkamer om bij weg te dromen

minute read3 min leestijd

Je slaapkamer donker verven, dat is best spannend! Na eindeloos scrollen door mooie kiekjes van donkere slaapkamers dacht ik: “ik doe het gewoon”. Wie weet durf jij ook je hagelwitte muren te lijf te gaan met een roller donkere verf na het zien van deze blog.

Hagelwit humeur

Mijn slaapkamer was spierwit, met uitzondering van één wand die ik een soft blauw-groen kleurtje had gegeven. Heel licht en fris, maar niet echt bijzonder. Ik denk dat ik er wel wat leuks van had kunnen maken met wat meer accessoires zoals een vloerkleed, een plank aan de muur of iets dergelijks, maar ik wilde gaan voor een nieuw kleurtje en groots effect!

Donker, donkerder, donkerst

Anyway, ik zwijmelde al een tijdje weg bij foto’s van knusse, donkere slaapkamers, maar het was tijd voor actie. Ik had meerdere kleurstalen in huis gehaald en ik kwam uit bij de kleur Hague Blue van Farrow & Ball.

De donker blauwe kleur past precies bij een kamer waar je tot rust wilt komen, het geeft een gevoel van geborgenheid.

Ik wilde beginnen met één wand, maar besloot bij de verfwinkel all the way te gaan. Hoppa, gewoon alles donker! Zo impulsief gaan de schilderklussen meestal bij mij en het heeft gelukkig nog nooit verkeerd uitgepakt 🙂

Ik denk altijd maar “het is maar verf, je kunt het altijd weer over schilderen”.

Wil je toch liever Hague Blue als accentkleur kiezen of voor een duo-tone muur willen gaan, dan is het kleurpalet hieronder misschien wat voor jou. Het is een mooie combinatie van de kleur Hague Blue en de lila-achtige kleurtinten Great White en Peignoir van Farrow and Ball. 

color kleurpalet kleur verf hagueblue peignoir greatwhite allwhite farrow ball farrow&ball  moodboard kleurpalet donkerblauw hague blue
  slaapkamer hague blue inbouwkast
  slaapkamer hague blue desenio

Schilder tip

Heb jij de mazzel dat je balken in het zicht zijn? Dan kun je tussen de balken door verven waardoor het plafond hoger lijkt. Je kunt ook onder de balken een strakke rand mee verven in de kleur van het plafond, daardoor toont het plafond een stuk rustiger. Bekijk maar eens het verschil bij de voor foto met de blauw-groene kleur en de foto hier boven.

  slaapkamer hague blue gloeilamp
  deurknop kast
  slaapkamer hague blue hangplant wandlamp
  slaapkamer hague blue inbouwkast oude deuren
De inbouwkast deuren hebben we er zelf in gezet. Daar kan ik ook nog eens een post over maken.
  slaapkamer hague blue gloeilamp
Hi! Hier sta ik weer eens in mijn pyjama foto’s te maken, haha.
  slaapkamer hague blue gloeilamp desenio

Deze blogpost was long overdue, want mijn slaapkamer makeover is alweer even geleden. Maar ik heb nu eindelijk een mooie, nieuwe camera waar ik deze foto’s mee kon maken! Ik ben er super blij mee en kan niet wachten om nog meer foto’s te maken en je te inspireren met mijn opknap klussen in huis. Stay tuned!

Reacties

Marie

Hoi Amber, ik ben ook gek op de Hague blue kleur van Farrow and Ball en wil deze ook graag op de muren van mijn slaapkamer. Ik twijfel alleen nog om de verf aan te schaffen, omdat ik in veel reviews lees dat de verf lastig netjes op de muur aan te brengen is (je blijft strepen zien) en later heel makkelijk blijvende vlekken maakt als je er ook maar lichtjes met iets tegen aan komt. Hoe is jouw ervaring hiermee? Ik ben heel benieuwd :)

Amber

Hi Marie, het is een prachtige kleur :) Het aanbrengen vond ik zelf niet zo lastig. Het ligt ook erg aan in welke verf je de kleur laat mengen. Het is beschikbaar in Histor, Flexa geloof ik ook, Sigma en natuurlijk de originele Farrow & Ball. Ik heb de Sigma verf gebruikt en die is goed wat betreft kwaliteit, maar toch zie je wel wat vegen. Nu heb ik de kleur gebruikt in ruimtes die niet veel te lijden hebben en heb ik er niet zo'n last van. Maar het klopt dat in andere merken en in kwetsbare ruimtes de verf kwetsbaar is. Ik zou dus adviseren om voor de kwaliteitsverf te kiezen!

Cynthia

Hoi!! Leuke kamer zo. Ik was nu ook op zoek en wij willen dat misschien ook wel. Is dat ook hage blue watt je op de muren hebt? 

Amber

Hi Cynthia, dank je! Het is inderdaad de kleur Hague Blue :)

Stephanie

Hoi Amber,
Wat een mooie schilderijen, waar heb je die vandaan?

Amber

Hi Stephanie, dat is een goede vraag. Ik krijg deze vraag vaker, maar ik kan het niet meer terug vinden. Ik geloof dat het bij Desenio of bij Posterstore vandaan komt. Als ik het ontdek zal ik je mailen! Bye, Amber

Wil

Oh Amber, dat hebben jullie weer mooi gedaan! Het is zo herkenbaar wat jullie doen als jong stel! Wij waren Joost en ik, ook altijd zo bezig! Je wil niet weten hoeveel kleuren wij gehad hebben, en hoeveel interieur stijlen! Vindt het ook nog steeds leuk om te doen hoor, maar bij mij is het niet zo strak en glad meer, maar ‘n ander kleurtje blijft leuk! Top!

Amber

Haha dank je Wil. Maar jij hebt ook nog niet zo lang geleden een nieuw kleurtje op de muur gedaan toch. Dat is ook zo leuk geworden!

Laat een bericht achter

Je e-mailadres wordt niet getoond.