Voor iedereen die géén groene vingers heeft

minute read2 min leestijd

Het is al een tijdje een mega trend: groen in je huis. In bijna elke interieur winkel kom je planten tegen. Niet zo gek ook, want een stukje natuur voegt veel gezelligheid toe aan je interieur. Uit onderzoek blijkt dat groen ons gelukkiger maakt, ons concentratievermogen vergroot en stress verminderd. Dat is nogal wat. Maar wat nou als je géén groene vingers hebt?

Ik ben gek op planten! Daarom heb ik er ook meerdere in huis. Maar eerlijk gezegd worstel ik er wel eens mee om mijn planten in leven te houden. De ene plant moet 1 keer in de week water, de ander 2 keer en weer een ander 1 keer in de twee weken. Phoeh! Ik vraag me geregeld af: hoe lang zullen ze het uithouden? ? De meeste planten die ik heb zijn daarom vetplanten. Die gaan gelukkig lang mee. Maar als je dat ook niet lukt?

Hang de natuur als kunst aan je muur!

Ok, je concentratie vermogen zal niet toenemen, maar je wordt er vast gelukkiger van. De organische vormen zijn een welkome afwisseling tussen al het machinaal geproduceerde spul. En je hebt er geen onderhoud aan!

Planten op papier

Op dit moment zijn er veel prints verkrijgbaar, zowel online als in interieur winkels. Maar je kunt ook zelf creatief aan de slag gaan door te tekenen/schilderen, ouderwets bladeren te kopiëren of te stempelen. Lekker een middagje op pad met de kids (of alleen) om mooie bladeren te verzamelen. Je kunt ze trouwens ook drogen en daarna inlijsten. Ook heel leuk!

Evergreens

Ben je niet zo van de posters aan de muur? Er zijn zat mooie kunststof planten verkrijgbaar die nèt echt lijken. Je betaalt er iets meer voor, maar het gaat je hele leven mee. En wat dacht je van gedroogde kruiden aan de muur met een stukje washi tape? Hartstikke leuk voor aan de keukenmuur.

Genoeg manieren dus om de natuur in je huis te halen. Oók als je geen groene vingers hebt!

Ik heb mijn plantjes nog niet opgegeven. Hopelijk bezorg ik ze een mooi en LANG leven bij mij in de vensterbank. En ik hang af en toe een botanische print aan de muur. Gewoon, omdat ik het mooi vind 🙂

Reacties

Laat een bericht achter

Je e-mailadres wordt niet getoond.